GRADSKI VRT U STENJEVCU OPET OŽIVIO

array(3) { [0]=> int(62) [1]=> int(66) [2]=> int(6) }

Na području Grada Zagreba postoji ukupno 12 lokacija na kojima građani mogu uzgajati domaću hranu, a jedna od njih je i Gradski vrt u Stenjevcu. Građanima je na raspolaganju ukupno 480 vrtnih parcela, a uvjeti za njihov najam uključuju obavezni ekološki uzgoj i brigu za vrt.

Gradski vrt u Stenjevcu

Poduzetnici Andrea i Željko jedni su od korisnika Gradskog vrta u Stenjevcu, a rad u vrtu smatraju odličnim oblikom tjelovježbe i načinom da ugodno provedu svoje slobodno vrijeme. Vrtovi su također idealno mjesto za opuštanje i boravak u prirodi te predstavljaju odmak od svakodnevnog stresa na poslu, smatra to korisnica vrta, Andrea.

Koncept vrta osmišljavaju sami korisnici, koji na komadu zemlje od 50 kvadrata mogu stvoriti svoju malu ekološku oazu. Ipak, rad na zemlji zahtijeva puno truda i brige oko zasađenih kultura. Upraviteljica Gradskog vrta u Stenjevcu, Ivanka Madunić, uzgoj biljaka smatra jednim posve drugačijim životom.

„Od samog početka, znači sijanja te male biljčice, gradi se jedan novi život. Znači doista puno, puno rada, puno ljubavi, volje i onda se drugačije čovjek i osjeća kad ta biljčica raste, kad nam na kraju da plodove, a mi to sve svojim rukama njegujemo“, ističe Ivanka Madunić.©2019 Televizija Student