GIG EKONOMIJA: PROBLEM ILI RJEŠENJE?

array(2) { [0]=> int(2736) [1]=> int(59) }

Velika posljedica promjena tržišta rada je i javljanje novih poslova, među kojima su poslovi u sklopu gig ekonomije. Gig ekonomija se temelji na zapošljavanju ljudi na neodređeno vrijeme, odnosno, rad plaćen po obavljenom zadatku. Takvo zapošljavanje sve je popularnije i u Hrvatskoj, i globalno, jer je danas radna snaga sve mobilnija. Jedna od najpopularnijih “gaža” je dostavljanje hrane, a dostavljači su uočljivi po narančastim, plavim i žutim torbama koje nose na leđima.

Foto: Helena Kolar/Global

Iako je njihova usluga vrlo dobro prihvaćena i brojnost korisnika aplikacija za dostavu raste, nisu svi zadovoljni kulturom dostavljača biciklista, prenosi Global. I sami dostavljači, bilo da rade za tvrtku PauzaGO, Wolt ili Glovo, imaju dugačku listu pritužbi na račun pješaka, Grada Zagreba i biciklističke infrastrukture.

Tena Šarić iz Sindikata biciklista ističe da je Pravilnikom iz 2016. propisano da biciklistička infrastruktura mora osigurati sigurnost biciklistima, a današnja infrastruktura ne osigurava dostavljačima sigurno obavljanje posla, nego suprotno. S time da biciklistička struktura ne osigurava sigurnost biciklista slažu se i naši sugovornici dostavljači Wolta i Glova, a Damijan Jevtović koji vozi za Glovo kaže da se ne osjeća sigurno u prometu. “Nije mi ugodno voziti se po cesti pa jedva čekam pobjeći na stazu, a staze su većinom pune ljudi, tako da dostavljači nikako ne mogu profitirati s takvom biciklističkom infrastrukturom”, ističe Damjan. Dostavljači bi trebali u pješačkim zonama sići s bicikla i gurati ga, što znatno utječe na brzinu dostave, ali i na zaradu jer im se smanjuje broj dostava u sat vremena. Dostavljači su istaknuli da mnogo znači dostava više unutar sat vremena, stoga im loša biciklistička infrastruktura “ugrožava” brzo obavljanje dostava. Veliki je problem i parkiranje bicikala tijekom obavljanja dostave. Grad Zagreb je nedavno najavio da će započeti s akcijom uklanjanja nepropisno parkiranih bicikala uz uništavanje imovine, a Sindikat ističe da u Zagrebu nema dovoljno parkinga za bicikliste što je djelomično krivnja grada Zagreba, ali i privatnih stambenih zgrada koje ne osiguravaju parking. Uz to biciklistima preostaje ostaviti bicikl bez nadzora i “nadati se najboljem”. Ako dođe do krađe – dostavljač ostaje i bez bicikla i bez posla.

Gig ekonomija sama po sebi nosi neke prednosti i nedostatke za djelatnike, a više o tome možete saznati u prilogu.

Novinarka: Ivana Kopčić
Snimateljica: Marija Milas


©2019 Televizija Student