ALTER EGO

Emisija se sastoji od 2 reportažna priloga, snimljena u autentičnim životnim situacijama i prilikama, jednog intervjua snimljenog na lokacijama povezanim uz temu, kroz koji upoznajemo lika priče i sve njegove interese te rubriku ‘Trivijator’ (o zanimljivim, manje poznatim činjenicama vezanim uz teme pojedinih priloga). Teme priloga su: pripadnici manjina u najširem smislu i njihove inicijative i projekti, pojedinci koji su odabrali alternativne životne stilove, umjetnici i kreativci koji ispostavljaju inovativne izražajne forme, novi trendovi u urbanim kulturama i supkulturama mladih, projekti koji podupiru ugrožene skupine (osobe s invaliditetom, ugrožene manjine), projekti koji otvaraju nove i različite perspektive mladima, prilozi koji svjedoče o pozitivnim primjerima rodne ravnopravnosti i jednakih šansi za pripadnike oba spola. Odmah je važno istaknuti – to nije emisija o čudacima i osobenjacima, nego o običnim, uglavnom mladim ljudima, koji pokušavaju svoje živote osmisliti i koncipirati na načine koji odudaraju od uobičajenog.

Glavni moto naše emisije jest DOBRO JE BITI DRUKČIJI.

Cilj emisije „Alter ego“ je afirmirati pravo na različitost – jer emisija se bavi životnim odabirima koji odudaraju od uobičajenog. Kako se prije svega bavi temama koje zanimaju mlade ljude, njezin je cilj razvijati tolerantne svjetonazore kod mlađe publike. „Alter ego“ govori o ljudima koji su u manjini – neovisno o tome jesu li pripadnici neke svjetonazorne, rodne, seksualne ili nacionalne manjine, ili su jednostavno odabrali put koji je različit od postojećih. Ističući projekte, životne odluke i ljude koji se razlikuju, naša emisija svakim svojim prilogom šalje poruku da je različitost vrijednost i bogatstvo. Televizija Student svojim je ukupnim programom okrenuta generaciji srednjoškolaca, studenata i mladih profesionalaca – generaciji koja je odrastala u vremenu rata i poraća, u društvu koje je često kritizirano zbog nepoštivanja ljudskih, građanskih i manjinskih prava. Upravo zato, čini nam se važnim da „Alter ego“ bude emisija te generacije i za tu generaciju. Novinari emisije su studenti, oni dijele interese svoje publike i obraćaju im se jezikom koji međusobno razumiju. „Alter ego“ stoga se razlikuje od sličnih programa upravo zato što ih osmišljavaju i proizvode pripadnici nove generacije i oni govore o svijetu kakvim ga oni vide. Emisija je reportažnog tipa i govori o živim primjerima koji nas okružuju.Ona nastoji izbjeći dociranje – cilj je gledatelju omogućiti da bolje upozna različitost. A kako je upoznavanje najvažniji korak prema prihvaćanju, smatramo da “Alter ego” u konačnici može pomoći prihvaćanju različitosti.

“Alter ego” bila je jedna od prvih redovnih emisija u našem programu, zbog svoje tematske raznolikosti i ležernog pristupa omiljena među studentima.


NAJNOVIJE

Emisija se sastoji od 2 reportažna priloga, snimljena u autentičnim životnim situacijama i prilikama, jednog intervjua snimljenog na lokacijama povezanim uz temu, kroz koji upoznajemo lika priče i sve njegove interese te rubriku ‘Trivijator’ (o zanimljivim, manje poznatim činjenicama vezanim uz teme pojedinih priloga). Teme priloga su: pripadnici manjina u…

User Rating: Be the first one !
0

©2019 Televizija Student