DVIJE STRANE ISTE MEDALJE: KAKO SU SE UČENICI I UČITELJI SNAŠLI U ONLINE NASTAVI

array(3) { [0]=> int(62) [1]=> int(66) [2]=> int(6) }

Zbog pojave pandemije koronavirusa zatvoreni su svi kafići, sportski i kulturni objekti, ali i fakulteti i škole. Zbog tih nepredviđenih okolnosti projekt ‘Škola za život’ morao je naglo i brzo zaživjeti. Nastava se odvija putem virtualnih učionica kojoj djeca pristupaju putem računala i tableta, ali ju mogu pratiti i na televiziji. 

Gabrijel, učenik 5. razreda pokazao nam je da online nastava ima i nekih prednosti. Nema ranog ustajanja, istovremeno može pratiti nastavu i jesti, i to u pidžami!

Online nastava: Petra Honović

Bruni Levar, učiteljici 2. razreda za vrijeme e-nastave umjesto učenika, društvo pravi njezin zec. Učenici osim s njom, uče i s učiteljicom Sanjuškom na HTV-u 3. Svoje zadaće šalju putem aplikacije ClassDojo. Što se tiče ispita, daje im se opisna, a ne brojčana ocjena. Određena aktivnost kao što su ‘učenik je usvojio gradivo’ ili ‘odlično zapaža i razumije pojmove’ svaki se tjedan ili svaki mjesec ocjenjuje u skladu s brojčanom ocjenom i tako će biti minimalno do kraja travnja.

„Dijete gleda učiteljicu Sanjušku i u jednome trenutku je učiteljica na televiziji rekla da se svi dignu jer će sada pjevati i plesati ‘Kad si sretan’ i on je bio za stolom i aha moš mislit sad ću se ja dignut i tebi plesat ‘Kad si sretan’. Onda je ona pogledala u kameru i rekla: „Ajde ustani i ti , molim te.“ Momentalno se digao,počeo plesat i pjevat.“©2019 Televizija Student