APLIKACIJE ZA UPOZNAVANJE: “DEJTANJE” NEKAD I DANAS

array(3) { [0]=> int(62) [1]=> int(66) [2]=> int(6) }

Načini upoznavanja i „dejtanja“ značajno su se promijenili zahvaljujući društvenim mrežama i mobilnim aplikacijama za upoznavanje. Studenti Marija i Tomislav korisnici su društvene aplikacije Tinder, koja svojim korisnicima omogućuje pronalazak i upoznavanje s mogućom srodnom dušom, a do sada su oba studenta na aplikaciji imali uglavnom pozitivna iskustva.

„Meni je logično da mladi danas tako intenzivno koriste Tinder jer ipak najviše vremena provodimo u slobodno vrijeme na društvenim mrežama, na internetu, tako da mi je logično da su se i ljudi sve više počeli upoznavati na taj način“, ističe Marija.

Krešo je aplikaciju počeo koristiti zbog viška slobodnog vremena i želje za upoznavanjem novih ljudi. Međutim, dok još nije bilo interneta, srodne duše tražile su se na potpuno drugačiji način, između ostalog i listanjem malih oglasnika hrvatskih novina te na plesnjacima. Tog vremena prisjeća se umirovljenica Đurđica Meštrić.

„Kave onda nije bilo da bi išli na kavu, ne, toga nije bilo, nego ovako kad su bile kakve zabave, onda smo išli na zabavu, ja sam jako rado plesala i bila vesela i pjevala“, prisjeća se Đurđica.

Na pitanje što je Tinder, Đurđica se ipak malo zbunila, no nakon objašnjenja imala je jasno mišljenje, ali i poruku. Više o iskustvima upoznavanja i izlascima nekad i danas pogledajte u prilogu!

Novinarka: Dina Leško
Snimateljica: Donata Šoletić


©2019 Televizija Student