A cappella skupina A.K.A. Crescendo nastupa u New Yorku

array(2) { [0]=> int(2252) [1]=> int(2249) }

Iako a cappella stil nije toliko zastupljen u hrvatskoj glazbi, zadarski studenti osnovali su svoju skupinu prije šest godina te u svibnju 2018. godine dobili poziv za sudjelovanje na koncertu Total Vocal. Naime, koncert se održava u New Yorku u koncertnoj dvorani Carnegie Halla te je jedno od najvećih i najznačajnijih događanja u svijetu a cappelle. Njegovo peto izdanje, za koje se skupina A.K.A. Crescendo priprema, okuplja goste i izvođače iz cijelog svijeta.

Članica skupine A.K.A. Crescendo, Lucija Grabovac, za Televiziju Student komentirala je nadolazeći koncert: „Veseli nas odlazak u Ameriku, gdje ćemo dijeliti pozornicu s poznatim i uspješnim a cappella grupama. Koncept je takav da svi zajedno izvodimo pjesmu. Do tada se uvježbavamo na probama, a tamo ćemo se tijekom pet dana uvježbavati i spojiti u jedan zbor. Sve nam je ovo novo i neobično jer do sada nismo pjevali po notama i na tako velikom događaju.“

Ono što je sigurno jest da je Total Vocal velik događaj te da će on studentskoj skupini iz Zadra biti nastup života. Mladi se glazbenici već marljivo pripremaju za koncert koji se održava 24. ožujka, a mi im želimo puno sreće i uspjeha!


Više o


©2019 Televizija Student