Želje, očekivanja i kratki osvrt na 2012. godinu

Bok svima! 🙂

Ususret Božiću, često se volim prisjetiti svega što sam postigla/ propustila u protekloj godini, ali i stvari koje sam mogla napraviti bolje, a vjerujem da nisam jedina. 😉 Ovaj post je zapravo osmišljen kao nekakva moja retrospektiva na događanja koja su se zbila u 2012. godini, ali i  moja očekivanja u narednoj 2013. godini. Post će biti moj intervju same sa sobom. 🙂

Motovun film festival, 2012. g.

Što smatraš svojim najvećim uspjehom u 2012. godini? 

– Huh, teško mi je o tome zapravo reći ovako generalno za jedan tako dugačak vremenski period, ali potrudit ću se. Mislim da bi odgovor na ovo pitanje bio – sloboda. I to u smislu da sam se oslobodila grča unutar sebe s kojim sam često znala obavljati svoje zadatke. Često bih preozbiljno shvaćala obaveze i stavljala samoj sebi prevelik teret na leđa oko toga da sve što radim da treba biti rađeno sa 1001% pažnje i predanosti. Ubrzo sam shvatila da moraš u životu znati odrediti jasnu granicu između prioriteta i ostalih obaveza. I definitivno živjeti punim plućima, jer, sve se riješi na ovaj ili onaj način na kraju – baš onako kako bi trebalo i biti. 🙂

Nova kamera u TV studiju

Prije nešto više od mjesec dana pokrenuta je prva studentska televizija u Hrvatskoj na Fakultetu političkih znanosti – TV Student. Kakva su bila tvoja očekivanja i da li su se ispunila do sada?  

– Mislim da je još teško išta govoriti o tome da li su se moja očekivanja ispunila obzirom da je TV Student još tako mlada televizija – stara tek nešto više od mjesec dana. Ali, što se tiče pitanja o tome kakva su moja očekivanja, mogu samo reći – velika. 🙂 Osobno mi je odviše drago što sam u društvu entuzijastičnih novinara koji shvaćaju kako našoj televiziji u Hrvatskoj treba promjena. Upravo zato naš slogan “Pametno, otvoreno, znatižlejno” treba biti naša svakodnevna motivacija s kojom dolazimo u redakciju – i to i činimo. Vjerujem da je većini dosadilo gledati isti program koji ne nudi previše – stalno loše vijesti, nekvalitetne priloge, priču samo jedne strane, politiku koja se miješa u sve segmente novinarstva… Mi pokušavamo napraviti upravo to – griješiti i biti studenti koji uče, ali koji izvještavaju objektivno i koji su kreativni u odabiru tema koje popunjavaju našu programsku shemu. Ali najbitnije od svega je to što smo neovisni o političkom stanju u zemlji i to što zadnju riječ daju naši mentori – Tena Perišin i Igor Mirković, a oni nam zaista daju puno slobode u našoj kreativnosti.

Pogled s balkona FPZG-a – jutro prije otvaranja TV Student

Koja su tvoja očekivanja u narednoj 2013. godini?

– Kako gotovo svi koje poznam imaju nekakve želje ili su odredili neke ciljeve koje bih voljeli postići u narednoj 2013. godini, nikada nisam bila jedna od njih. Trudim se svake godine dati sve od sebe, pa i onda kada mi bude naporno i teško sve obaveze uskladiti. Nadam se da će emisija “Kopanje po arhivi” biti i dalje zabavna za nas i da ćemo ju raditi s veseljem, iako već sada imam planove o jednoj novoj emisiji koja bi se bavila novim tehnologijama, ali više ćete o tome saznati kada za to dođe vrijeme, odnosno kada budem imala dovoljno vremena za posvetiti se toj drugoj emisiji. Mislite li da bi nam takva emisija dobro došla u programu Televizije Student,uopće? Da li Vas zanimaju nove tehnologije (aplikacije, recenzije video igara, start-up projekti i tomu slično)?

Do tipkanja,

N.

Komentari

komentaraViše o