Želiš postati znanstvenik?

array(3) { [0]=> int(2255) [1]=> int(62) [2]=> int(2249) }

Još dva dana do Europske noći istraživača!

Europska noć istraživača je projekt kojeg promiče Europska komisija te se tradicionalno održava svake godine u više od 300 gradova diljem Europe. Hrvatska je i ove godine domaćin manifestacije koja će se održati u petak, 25. rujna 2015. u 18 sati u Marmontovoj ulici u Splitu i Avenue Mall-u u Zagrebu.

Projekt Europska noć istraživača prvi je odobreni projekt iz programa Obzor 2020 u Republici Hrvatskoj. Cilj projekta je na zabavan i jednostavan način podići svijest šire javnosti o važnosti znanstvenog istraživanja za društvo. Na ovaj način nastoji se srušiti predrasude koje često postoje prema znanstveno-istraživačkoj zajednici te povećati zainteresiranost mladih za profesionalnu karijeru u znanosti. Europsku noć istraživača u Splitu i Zagrebu 2014. godine posjetilo je oko 17 tisuća posjetitelja, dobrim dijelom djece i mladih.

‘Već treću godinu za redom Društvo znanost.org u suradnji sa sveučilištima, fakultetima, institutima i agencijama organizira Noć istraživača u Hrvatskoj. Noć iznosi ono najbolje u hrvatskim inovacijama, istraživanjima i ljudima izvan zidova laboratorija za vas, mlade i stare. Dođite, uključite se, upoznajte istraživače i njihov rad’ – izjavila je  organizatorica manifestacije, Ana Bedalov.

Očekuje se sudjelovanje 20 znanstvenih timova koji će svoje znanstvene projekte predstaviti građanima, posebice djeci i mladima, putem interaktivnih sadržaja. Posjetitelji će moći sudjelovati u znanstvenim eksperimentima, razgovarati sa znanstvenicima različitih znanstvenih disciplina, okušati sreću u nagradnim igrama i kvizovima o znanosti te se okušati u mnogobrojnim zabavnim i interaktivnim aktivnostima.

Pozivaju se svi oni željni znanja, inovacija, izazova i zabave da zabilježe 25. rujna u svoje kalendare i dođu u Zagreb i Split kako bi doživjeli dio istraživačke atmosfere koja će u isto vrijeme vladati diljem Europe.

Za organizaciju događanja zaslužan je Organizacijski odbor Europske noći istraživača 2015 za Sveučilište u Splitu, Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu i Društvo znanost.org, pod pokroviteljstvom MZOS-a, a u suradnji s Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), dok isti financira Europska komisija kroz Marie Sklodowska Curie akcije u okviru okvirnog programa Europske unije za istraživanja i inovacije, Obzor 2020.

Više informacija:http://www.noc-istrazivaca.hr

(Izvor: Noć istraživača)

 

_DSC0246

 

Komentari

komentara


Više o