Zanimljiva anketa: koji su studenti najprivlačniji?

array(1) { [0]=> int(64) }

Foto: srednja.hr

Najveći broj maturanata, njih 101, dijeli mišljenje da su najljepši studenti i studentice medicine, stomatologije i drugih fakulteta iz biomedicinskih znanosti. Na drugom mjestu sa samo dva glasa manje smjestili su se studenti tehničkih fakulteta poput elektrotehnike ili strojarstva.

Slijede ih studenti/ce društvenih fakulteta sa 45 glasova koji su prema rezultatima ankete vrlo bliski studentima umjetničkih područja. Zlatnu sredinu su tako sa 43 glasa zauzeli oni koji studiraju na likovnoj, glazbenoj ili dramskoj akademiji. Slijede studenti koji izučavaju prirodne znanosti koji su privlačni 41 tadašnjem maturantu, zatim studenti s humanističkih znanosti, a na samo začelje su se smjestili biotehničari poput nutricionista i prehrambenih tehnologa sa samo šest glasova.

Pojedinci su u komentarima ankete istaknuli da nisu htjeli glasati jer bi rezultati ankete bili previše generalizirani. Nekima visoko obrazovanje nije uopće bitno kod suprotnog spola.

Nije mi bitan sam fakultet. Bitno mi je da ima strast za nečim u životu (a što ne uključuje pivu i kladionicu) i da je opće kulturan. No, takvih osoba bez fakulteta zasad znam ravno jednu, na kraju je napisala moderatorica koja je i objavila anketu.

Budući da se ne može sa sigurnošću tvrditi što je utjecalo na ovakav izbor maturanata, je li to bio njihov osobni izbor fakulteta ili su zaključili prema svojim poznanstvima, bilo bi zanimljivo vidjeti je li se njihovo mišljenje u toku godine promijenilo.

Srednja.hr objavila je novu, sličnu anketu, pitavši je li važno studiraju li partneri i na kojem fakultetu, a trenutni rezultat izgleda ovako:

Foto: srednja.hr

Tekst: Petra Škrlec

Komentari

komentaraViše o