ZAGREB FORUM 2015.

array(1) { [0]=> int(2249) }

 

Već treću godinu zaredom Zagreb je domaćin međunarodne konferencije posvećene alternativnim pristupima u razvoju gradova i regija, predstavljenim kroz prakse najnaprednijih krajeva Europske unije.

U organizaciji Grada Zagreba, Razvojne agencije Zagreb, GFS (GoForeSight) Instituta i HISB-a (Hrvatskog instituta za studij budućnosti), Zagreb Forum 2015 – Creative Cities & Europe okupit će predavače i sudionike iz Hrvatske i cijele Europe koji će tijekom konferencije (24. studenog) razmjenjivati znanja i iskustva koja omogućuju održivi urbani razvoj, promišljati načine stvaranja prosperitetne budućnosti te otvoriti prostor kreiranju i povezivanju najboljih industrijskih rješenja, financijskih potpora i poslovnih modela.
Također, ovogodišnji forum biti će prilika za razmjenu iskustava u upravljanju gradovima u okviru Strategije Europa 2020., s naglaskom na načelo dobrog upravljanja i sudjelovanja građana. Zagreb Forum će omogućiti povezivanje važnih interesnih skupina i predstaviti financijski i poslovni plan za razvoj pametnih gradova. Dodanu vrijednost ovom forumu daju poduzetnici prikazom svojih projektnih inicijativa i gotovih rješenja za razvoj pametnih gradova.
Predstavljanje konferencije Zagreb Forum 2015 i njezina ovogodišnjeg programa održat će se u srijedu, 18. studenog, u prostorima Razvojne agencije Zagreb, Dragutina Golika 63, s početkom u 13:30 sati.
Zagreb Forum 2015 će predstaviti:
 mag. ing. el. Frane Šesnić – inicijator i predsjedatelj Zagreb Foruma, direktor Razvojne agencije Zagreb
 dr. sc. Zoran Aralica – supredsjedatelj Zagreb Foruma, viši znanstveni suradnik na Ekonomskom Institutu Zagreb

Tekst i fotografija: Zagreb Forum 2015.

Komentari

komentara


Više o