Zadnji dan radionice kod Dr. Sama Swana

array(2) { [0]=> int(295) [1]=> int(6) }

Foto: Anja Stević

U petak, 13. prosinca, studenti sa smjera Televizija snimali su uživo svoje prve emisije koje su radili u sklopu radionice kod Dr. Sama Swana. Podijeljeni u dvije ekipe po šest osoba, kako bi napravili dvije emisije, po prvi puta našli su se u ulogama kao što su mikser tona, slike i slično. Emisije su realizirane uživo, što znači da nije bilo naknadnih pokušaja snimanja cijele emisije. Naravno da je bilo potrebno vježbati realizaciju emisije prije nego što se zapravo krenulo sa snimanjem.

Kada se napokon krene, prilozi se puštaju sa kompjutera predviđenog za to, voditelji (2 su voditelja, neki već dobro poznati sa Televizije Student) uživo govore svoje najave između priloga, i sve to ide uz posebnu pažnju oko prebacivanja slike s kamere 1 na kameru 2 ili na priloge s kompjutera, uz miksanje tonova, pod budnom palicom realizatora. Tu je bila još i osoba zadužena za puštanje potpisa, koja morati paziti da oni budu pušteni na vrijeme, na pravom kadru i na pravoj osobi.

Obje ekipe sjajno su se snašle u tim ulogama. Imali su samo jednu probu prije pravog snimanja (na probi je bio kaos i kod jedne i druge ekipe, ali onda su sve pohvatali i bili spremni za snimanje). Još pokoja proba prije snimanja ne bi bila naodmet, u tom slučaju izbjegle bi se neke manje pogreške koje su imali, ali koje sigurno neće ponoviti u budućnosti.

U 16h došli su i predstavnici američkog veleposlanstva kako bi pogledali njihove emisije. Ono što trebamo naglasiti jest da su svi od reda bili puni riječi hvale nakon što su pogledali što su nam radioničari napravili. Dapače, izgleda da je 3. godina toliko impresionirala da bi možda trebali uskoro sami uređivati jednu emisiju na Televiziji Student. Američko veleposlanstvo podijelilo je studentima diplome za apsolvirano znanje i uspješan rad u okviru radionice TV NEWS WORKSHOP koja je trajala dva tjedna.

Foto: Nataša Vidaković

Autor fotografija: Anja Stević

 

Komentari

komentara