Wind Festival – jedinstvena ljetna avantura

array(3) { [0]=> int(62) [1]=> int(2251) [2]=> int(2249) }


Zbog velikih vrućina svi iščekujemo odlazak na obalu, ali ljetna priča počinje već u Zagrebu! Livada pored Doma tehnike na jezeru Jarun od 16. do 18. lipnja ugostit će Wind Festival koji na jednom mjestu ujedinjuje sport, umjetnost, kulturu, obrazovanje i ekologiju.


Ovaj šaroliki spoj, naravno, ima i svoju višu svrhu – razvitak svijesti o prednostima održivih izvora energije te kvalitetno iskorištavanje slobodnog vremena pripadnika svih dobnih

 skupina! Također, ovaj nesvakidašnji surferski festival ima i edukativnu vrijednost u vidu raznolikih radionica, predavanja, a nije izostavljen niti bogat glazbeni program koji će vas držati na nogama do sitnih noćnih sati!

Što možete doživjeti na Wind Festivalu?

U tri dana ispunjena bogatim programom očekuju vas razne dnevne radionice, namijenjene svim uzrastima. Apsolutni hit za djecu, i one koji to nisu zaboravili biti, jest radionica umijeća izrade i puštanja zmajeva, na kojoj se koristi i razvija kreativnost, poznavanje vjetra, a ruke postižu vještinu. Kroz nju Vas vode Zmajoljupci, Žuža i Žare. Ako ste ljubitelj aktivnog odmora i boravka na otvorenom, očekuje vas mogućnost obilaska Jaruna i razgledavanje prirode te svakog skrivenog kutka i rukavca toga jezera iz nove perspektive, ploveći SUP daskama i kajacima, uz vodstvo ekipe iz Surf kluba Tri Strijele.

No, prije svega, uravnotežite um i tijelo jutarnjom meditacijom i jogom nasred Jaruna uz majstore iz centra Rainbow Garden. Dalje, za kreativce i umjetničke duše pripremljene su slikarske radionice na temu “Vjetar i val”, koje drži kulturni centar KNAP, a ako ste ipak više osoba od objektiva ili to želite postati, zaljubit ćete se u foto-radionicu snimanja ljetnih radosti. Malo hrabrije ljubitelje sportskih aktivnosti i natjecateljske tipove očekuje nekoliko otkačenih surferskih natjecanja i izazova gdje će sudionici imati priliku osvojiti razne nagrade, među kojima je i mobitel HUAWEI P10! Također, tu su i radionice windsurfinga, jedrenja te surf kartinga, koji je pogodan za osobe s invaliditetom. Kako to sve u jednom danu?! Moguće je, ali na sreću najveću festival traje 3 dana i svaki dan može se probati nešto novo. Uz to, tema svake radionice je drugačija nego dan prije.

A što kada se baterije isprazne?

U ova tri dana, kako bismo vas napunili snagom i energijom te učinili spremnima za more festivalskih sadržaja, ekipa iz restorana Vegehop, Annapurna i Laganela pripremaju razne zdrave napitke, jela i slastice od kvalitetnih sastojaka – lagana ili dinamitna – na posjetitelju je izbor. Osim što ćete se fino najesti, uz Romanu Milić i Dalibora Marića kroz radionicu možete naučiti pripremiti zdravi roštilj i ljetni smoothie! #ugodnoskorisnim!

Bogat i pažljivo odabran glazbeni program!

Surferi su poznati po najluđim tulumima pa tako kroz tri tople, vlažne, ljetne večeri pažljivo odabrani izvođači pobrinut će se da razmrdaju vaše gluteuse, da vaša tjelesna temperatura ostane visoka i da svoje majice cijedite kada dođete doma. Nipplepeople, Brain Holidays, Tomo in der Mühlen, Spleen G, Proleter, Drvored, Kaira Kela, SurfShaq crew i Fabian Mateša samo su neka od imena koja će vas rasplesati i zagrijati za ostatak ljetne festivalske sezone. Upad na festival je besplatan!

Zato Jarun na karti zaokruži, u Zagrebu vikend produži i Wind festivalu se pridruži.

Sve informacije pratite na službenom Facebook događaju, a više o organizatorima festivala pogledajte u prilogu naših novinarki, Nike Obučine i Valnee Vrević.

Komentari

komentara