Vlada darovala zemljište za kampus na Borongaju!

“Od Sveučilišta u Zagrebu očekujemo strateški iskorak prema studentskom standardu”


Vlada je danas, 13.2.2014., donijela odluku o darivanju zemljišta za izgradnju
Znanstveno-učilišnog kampusa Borongaj.

Riječ je o nekretinini u suvlasništvu Vlade, površine 899.720 četvornih metara, a zemljište i pripadajući objekti zapravo pripadaju bivšoj vojarni Borongaj. Razmjerna tržišna vrijednost Vladina suvlasničkog idealnog dijela procijenjena na 1,02 milijarde kuna.

Ova vladina gesta nije ‘milodar ni milostinja nego način na koji se takvim zemljištem treba raspolagati, a sada je težište aktivnosti na Zagrebačkom sveučilištu’, izjavio je premijer Milanović, dodajući kako je važnost ovog projekta usporediva s četiri pelješka mosta.

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović ocijenio je da Sveučilište u Zagrebu današnjom odlukom dobiva sjajnu perspektivu, ali da od sada sve o njemu i ovisi.

“Darujemo zemljište vrijedno preko milijardu kuna, a od Sveučilišta u Zagrebu očekujemo strateški iskorak prema studentskom standardu i profilaciji kako bi znalo što i kako želi razvijati i bilo funkcionalno integrirano”, kazao je Jovanović.

Ministar je medijske napise prema, kojima projekt borongajskog kampusa kasni zbog države, zbog čega je propalo 400 milijuna eura iz EU fondova, proglasio dezinformirajućim. (Studentski.hr)

 

Komentari

komentaraViše o