Visual Storytelling Workshop by Hugo Perez

Hugo Perez, televizijski novinar i profesor na Sveučilištu u Novom Meksiku, prošlog je mjeseca po peti put posjetio Fakultet političkih znanosti te ovog puta proveo radionicu Visual Storytelling Workshop. Radionica kojoj je cilj studente novinarstva potaknuti da vizualno razmišljaju o svojim pričama te da to poslije što bolje realiziraju, organizirana je u sklopu suradnje Fakulteta političkih znanosti i američke ambasade.

Kroz deset dana trajanja radionice profesor Perez je svakodnevno izlazio sa studentima na teren te im pomoagao pri usavršavanju njihovih snimateljskih i montažerskih sposobnosti. cilj radionice je studentima druge i treće godine novinarstva pomoći pri lakšem razumijevanju “pričanja priče” kroz različite vizuale i tonske isječke.

Studenti su podjeljeni u pet grupa u kojima obrađuju raznolike alternativne teme koje nisu popraćene u ostalim medijima. Polaznici radionice u svojim pričama povezuju  božićne proslave mladih u centru i penzionera u staračkom domu Medveščak, problematiziraju ozbiljne životne situacije poput ljudi koji u javnosti doživljavaju napade panike te njihovoj stigmatizaciji u društvu. Rade i priču o čovjeku koji je nekada bio hrvač, a sada vodi borbu s multiplom sklerozom. Novinari Televizije Student u radionici prate i mlade umjetnike koji izlažu svoje radove na Fistt Art Festivalu te cijenjenu jazz vokalisticu Lelu Kaplowitz i njen utjecaj na jazz u Hrvatskoj i njegovu budućnost.

Pogledajte naš Making off radionice koja je trajala od 14.12. do 23.12.2015.

Hugo Perez ima zavidno snimateljsko iskustvo koje je skupljao od 1993. godine, te se nakon godina rada za razne televizijske kuće odlučio u potpunosti posvetiti profesorskom pozivu na sveučilištu New Mexico State University, Las Cruces.

Komentari

komentara