Vinkovci rockaju!

array(2) { [0]=> int(62) [1]=> int(64) }

Goran Bare prva je osoba koja nas asocira na Vinkovačku rock scenu, no kako ne bi ostalo na tome, program Vinkovci rockaju predstavlja i brojne druge perspektivne bendove iz tog malog grada u srcu Slavonije. Dvodnevnim događanjima 15. i 16. ožujka 2014., u zagrebačkom klubu Ribnjak, ljudi s područja glazbe, književnosti, stripa i fotografije pokazat će što znaju.

Prvi dan ‘rockanja’ imat ćemo priliku vidjeti i čuti četiri autora knjiga iz  Vinkovaca. To su Marija Renić, Pajo Pakšu, Vladimir Bakarić i Gordan Nuhanović. Uz njihovu prezentaciju večer će upotpuniti čitanje poezije Satana Panonskog koji je široj publici poznat po stihovima iz pjesama Lepi Mario, Iza zida i Oči u magli.

Nakon literarnih ostvarenja, slijedi glazba. Nastupit će Septica, Pogreb X, Neću žvake ‘oću kusur, Fectum i Štajgajs.

Drugi će dan proteći u ozračju devete umjetnosti – stripa. Vinkovački strip crtači Miron Milić, Nenad Barinić,Krešimir Zimonić i Dubravko Mataković najavit će Salon stripa koji će se po treći put ove jeseni održati ne biste vjerovali gdje – u Vinkovcima! Što se tiče glazbe, atmosferu će dizati Punčke, the Karambol, Harp Explosion, Electric Žare, Green Shade i Nenad.

Cijeli je ovaj koncept osmišljen kako bi se umjetnici iz Vinkovaca i Zagreba povezali i ostvarili suradnju u područjima kojima se bave. Željnima dobre umjetnosti preostaje još samo podržati ih u toj namjeri.

Tekst: Martina Marčinko

Komentari

komentaraViše o