UNIverzI-JA-DA: 360 tisuća kuna za najbolje studentske projekte

array(2) { [0]=> int(62) [1]=> int(64) }

Želite se uključiti u organizaciju Europskih sveučilišnih igara?

Imate zanimljivu ideju kako izraditi Univerzijada mobilnu aplikaciju, promovirati hrvatsku kulturu i sport ili učiniti Zagreb najboljim domaćinom?  Prijavite se i osvojite 10 000 kuna te realizaciju pobjedničkog rješenja!

 

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) pokrenula je projekt UNIverzI-JA-DA kojim se dodjeljuju financijska sredstva najboljim studentskim projektima u rješavanju zadataka tijekom održavanja Europskih sveučilišnih igara u Zagrebu i Rijeci u srpnju 2016. godine. Pozivaju se studenti sa zanimljivim idejama da prijave svoje projekte do 31. listopada 2015. godine.

Osnovni cilj projekta UNIverzI-JA-DA je pružiti priliku studentima da se na stvarnim zadacima i uz podršku mentora educiraju i upoznaju s poduzetništvom te realiziraju svoju inovativnu ideju. Studenti se prijavljuju preko Mreže studentskih poduzetničkih inkubatora (MSPI) čije su aktivnosti usmjerene na mentorstvo, edukaciju i poticanje studenata na ulazak u poduzetništvo te izgradnju poduzetničkih vještina već za vrijeme studija.

Projektom UNIverzI-JA-DA traže se četiri pobjednička projekta iz tri kategorije: Mobilna aplikacija,Turistička promocija hrvatske kulture i sporta te Urbani Zagreb koji će se ocjenjivati prema sljedećim kriterijima: inovativnost, izvedivost, iskustvo i kvalificiranost tima, dodana vrijednost i financijski resursi. Nakon predstavljanja projekata pred žirijem 6. studenog 2015. godine,  stručni žiri  će do 11. studenog odabrati 9 timova finalista (3 iz svake kategorije).  Rok za dostavu finalnih projektnih prijedloga i prezentacija je 31. prosinca 2015. godine. Javno predstavljanje i objava pobjednika natječaja održat će se 11. siječnja 2015.

HAMAG-BICRO sve studentske timove finaliste (9 timova) nagrađuje s 10.000 kuna. Ministarstvo turizma, partner na projektu, financira realizaciju dvaju pobjedničkih projekata iz kategorije turistička promocija hrvatske kulture i sporta u iznosu od 200.000 kuna. Grad Zagreb za realizaciju pobjedničkog rješenja u kategoriji Urbani Zagreb izdvaja 70.000 kuna, dok Udruga Europske sveučilišne igre Zagreb-Rijeka 2016 osmišljava zadatak u kategoriji mobilne aplikacije te osigurava da se sva pobjednička rješenja primjene tijekom Europskih sveučilišnih igara.

Pozivaju se i predstavnici studija i studentskih udruga da se obrate na info@mspi.hr kako bi se organizirale prezentacije programa i predstavila ‘pravila igre’ natječaja zainteresiranim studentima.

Online prijava i sve dodatne informacije nalaze se na www.mspi.hr/UNIverzI-JA-DA.

 

w150514_mspi_hr_15 (1)

 

 

Tekst i fotografije: HAMAG-BICRO

 

Komentari

komentaraViše o