Umjesto stipendija dobili tablet računala!

Grad svake godine dodjeljuje 50 stipendija, što učeničkih, što studentskih, no nijedne godine nije bio pritisak kao ove, a velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić smatra da je to rezultat situacije u kojoj se danas nalazi cijela zemlja. Jedan grad poput Velike Gorice, koji želi biti galopirajući grad u svakom smislu pa tako i u razvoju, ne može naprijed bez vas mladih. Htjeli smo vas zato u okviru proračuna i dalje potaknuti na kvalitetno obrazovanje, da vam se odužimo za to, jer svi imate sjajne ocjene i potencijalno ste vrlo uspješni. U današnje vrijeme ti tableti će vam sigurno pomoći da budete u kontaktu s izvorima znanja i trendova- izjavio je gradonačelnik.

Ovo je po prvi puta da se umjesto stipendija dodjeljuju tableti, no studenti i učenici zadovoljni su  ovom „utješnom“ nagradom.

Student sam treće godine ekonomije i prijavio sam se za stipendiju, ali ovo je super utješna nagrada, nadam se da će mi koristiti u studentskom životu, za izradu radova i drugo, rekao je dobitnik Vedran Vugrić.

Matea Lučić, studentica druge godine psihologije, gradonačelnikov potez vidi kao veliki poticaj  njenom daljnjem radu te dodaje da će joj tablet sigurno koristiti, a s njom se slažu i ostali dobitnici.

Iako je kriza jasno vidljiva u svim porama našega društva te su sredstva za poticaj u velikoj većini slučajeva ukinuta ili ograničena, grad Velika Gorica je svojom voljom i inovativnošću na ovome primjeru pokazao da se za trud i rad uvijek može i mora pronaći nagrada, u kakvom god obliku ona bila.

Tekst: Petar Brnada

Komentari

komentaraViše o