Udruga Novi svijet predstavilanove/stare programe

novi-novi-svijet_logo_600

Piše: Slaven Branislav Babić

Udruga za djecu i mlade Novi svijet iz Siska, predstavila je programe koje će provoditi kroz novu školsku godinu. Misija Udruge u najširem smislu je briga o djeci i mladima te poboljšanje uvjeta života, odrastanja, odgoja i obrazovanja djece i mladih. Neobičnost udruge je da svoje projekte većinom provode kroz interaktivne radionice kako bi se približili mladima.
Predstavljeno je 12 projekata, a radi se o Povjetarcu, Neovisnosti, Bonaci, Maslu, M-Klubu, Za osmijeh više – Dar od srca i Vrijeme za sreću, Model Studio, Edukator, Čovječe ne ljuti se, Šarena vojska zdravlja, Lenek Svilica je moj i Čistač.
Projekt Povjetarac ima dva smjera, Neovisnost i Bonacu, a govori o temama koje nisu previše zastupljene u uobičajenom obrazovanju. U suradnji s raznim sturčnjacima, među kojima su neki došli promovirati projekt, pokušava se educirati mlade o problemima ovisnosti i međuvršnjačkom nasilju.
Besplatni tečajevi učenja francuskog, engleskog, matematike i informatike održavaju se u sklopu M-Kluba. Da bi pokazali kolika je važnost educiranja djece i mladih od najranije dobi kao pripremu za ono što se ne može naučiti u školi, kroz projekt Maslo informira se nove generacije o zamkama korištenja Interneta i društvenih mreža.
U suradnji s Televizijom Student ove godine provodi se i projekt Šarena vojska zdravlja s ciljem promoviranja zdravijeg i pozitivnijeg života bez ovisnosti. To pokazuju svojim preformansom kojeg će izvesti u deset gradova diljem Lijepe naše. Kako je to izgledalo u Sisku, možete pogledati ovdje.
Više o pojedinim projektima možete saznati na njihovoj internetskoj stranici.

Komentari

komentaraViše o