Ubacite u petu brzinu i brzo na reli po galerijama!

array(1) { [0]=> int(2251) }

Zamislite da možete video igricom spasiti Hrvatsku kulturu koja nije baš u najboljem stanju i pri tome obići većinu galerija u središtu Zagreba… Pa i možete! Reli po galerijama igra je u kojoj je cilj u četiri sata obići  što veći broj galerija i na taj način održavati raspadajuću kulturu na životu i sprječiti njeno nestajanje.

RPG, Odnosno Reli po galerijama, znači role playing game. U takvim igrama natjecatelji postaju zamišljeni likovi u stvorenom okruženju koji imaju poseban zadatak. Tako se doduše čini svaka igrica, no u ovoj je za cilj održati kulturu! Kako mogući spasitelji ne bi ostali bez goriva, koje im je prijeko potrebno za razmišljanje, galerije su se pobrinule za pića dobrodošlice, a kako bi se vratili u stvarni svijet najavljeni su koncerti i performansi.

U četvrtak 28. svibnja od 18:00 do 22:00 pokušajte obići što više galerija i tako osvojiti simboličnu povelju časti za spas kulture!

Reli po galerijama

Sve galerije uključene u ovaj projekt udaljene su najviše tri tramvajske stanice, a igrači mogu koristiti sva prijevozna sredstva, pa čak i papamobil! U ovoj igri glavno je pravilo da nema pravila, tako da se 28. zaputite u sve galerije koje su uključene u reli!

 1. Kula Lotrščak – Strossmayerovo šetalište 9 (Gornji grad)
 2. Galerija Forum – Ulica Nikole Tesle 16
 3. Galerija Kic – Preradovićeva 5
 4. Galerija Pikto – Branimirova 29 (Branimir centar)
 5. Galerija Studentskog Centra – Savska 25
 6. Bravo – Ulica Petra Preradovića 34
 7. Galerija HDD – Boškovićeva 18
 8. HDLU (Prsten, Bačva, PM) – Trg žrtava fašizma 16
 9. Karas – Praška 4
 10. Galerija Ulupuh – Tkalčićeva 14
 11. Galerija Matice hrvatske – Matičina 2
 12. Udruga Umjetnost osmijeha – Radićeva 22

Autorica: Martina Marčinko

 

 

Komentari

komentara