TV STUDENT U FUNKCIJI EDUKACIJE

array(1) { [0]=> int(295) }

Autor: Grgur Žučko

TV Student u svim kreativnim, programskim i tehničkim aspektima vode studenti. Oni predlažu tv-formate, kreiraju emisije, uređuju ih, snimaju i montiraju. Oni su voditelji u studiju, oni stvaraju grafičku opremu, oni tehnički realiziraju program. S njima program počinje i završava, oni obavljaju sve dužnosti potrebne za funkcioniranje televizije.

Rad na TV Student studentima daje svobuhvatno iskustvo o složenoj radnoj operaciji kakva je televizija. Ako u sklopu praktičnih vježbi na smjeru TV novinarstva uče izradu manjih programskih cjelina, sudjelovanjem u projektu TV Student stječu uvid u ukupnost funkcioniranja televizije. U tom smislu, TVS je nadgradnja edukacijskog procesa u punom smislu te riječi.

Autor: Grgur Žučko

Upravo je kod studenata koji su se aktivnije uključili u projekt uočljiv bitan napredak u profesionalnim znanjima i vještinama, TV Student je za njih nova obrazovna mogućnost koja im daje bolje starne osnove na ulasku u svijet profesionalnog novinarstva, pa je time edukacijiski proces podignut na novu stepenicu.

Autor: Grgur Žučko

TV studio do sada je mnogim studentima omogućio da na najbolji mogući način primijene svoje teoretsko znanje u snimanju i montiranju priloga, a pokretanjem Televizije Student velik broj mladih novinara i autora dobit će priliku da široj javnosti prezentiraju svoje radove i poglede na svijet. Cilj je otvoriti kanal za mlade profesionalce, kreativce, umjetnike, novinare – za novu generaciju. Oni će odlučivati o formiranju televizije koja će biti kao nijedna druga.

 

Komentari

komentaraViše o