Tko to tamo priprema Građane svijeta?

Studenti novinarstva od studenog prošle godine imaju priliku izbrusiti svoje znanje radeći na Televiziji Student. Tako većina studenata treće godine prediplomskog studija tjedno sudjeluje u stvaranju središnje emisije TVS-a, Akademske četvrti. Njihova emisija ide svake srijede u 20 sati.

No da studenti s treće godine ne uprežu sve svoje snage samo u Akademsku četvrt, pokazuju dvije emisije. Osim Punog kufera koji vam ponedjeljkom donosi politički angažirana ekipa, tu je i Građani svijeta, emisija koja okuplja i predstavlja svekolikom pučanstvu hrabre avanturiste koji su studirali i/ili živjeli u raznim zemljama ovoga svijeta. Ovu talk show emisiju priprema skromna ekipa od dva člana, Tihane Mošet i Luke Galešića.

                                  Tihana u režiji                                                                     Snimanje emisije “Građani svijeta”

Tihana i Luka su preuzeli kormilo Građana svijeta u trećem mjesecu ove godine i čini se da im je zasada mirno more. Najčešće studente koji su putovali po bijelom svijetu nalaze skupa, što preko poznanika, što preko kojekakvih Facebook grupa za one koji su sudjelovali na razmjeni studenata. Tihana, koju sam susrela u režiji TVS-a, misli da se dobro snašla u ulozi urednice. Svaki put je na snimanju s voditeljima i njihovim sugovornicima i pazi da sve ide po planu, a kada snimanje završi, ona je ta koja je zaslužna za realizaciju emisije. Za pripremu snimanja i scenarij glavni odgovorni je Luka, koji se svaki tjedan nalazi s njihovim gostima ne bi li ih što bolje upoznao i dobro pripremio za intervju. Ponekad mu se na tim kavama pridruži i Tihana koja kaže da upravo zbog toga sve što rade postane više od posla te zaista uživaju u upoznavanju novih ljudi.

Tihana u režiji

Preporučuje svima da pogledaju njihovu emisiju jer smatra da je veoma zanimljivo čuti iskustva stranaca koji primjećuju stvari u vezi Hrvatske koje mi možda nikada nismo, a i zanimljivo je čuti kako su naši studenti živjeli u inozemstvu. Možda nekome upravo to bude inspiracija da postane građanin svijeta.

Ovu srijedu u 20 sati možete pogledati kako se studentica ekonomije Nina snašla u snijegu do koljena u Finskoj te kako je živjela čak godinu dana u Engleskoj.

 

Komentari

komentaraViše o