Tjedni ritam Alter Ega

array(1) { [0]=> int(72) }

Naša malena, ali iznimno ambiciozna redakcija i ovaj je tjedan imala pune ruke posla. Uspjeli smo realizirati već četvrtu emisiju i prikazati pet novih još alternativnijih priloga. Gledajući gotovu emisiju često se stekne dojam (a i nama se učini) da je riječ o vrlo jednostavnom i iznimno zabavnom zadatku. Vjerujte, to je samo varka na prvi pogled. No ipak, ne možemo reći da nam je užasno teško, zapravo prije bi mogli reći da nam je puno zabavnije nego što nam je jednostavno. Tako je i naša redakcija prije zabavnog dijela, prošla cijeli niz zanimljivih problema i problemčića koji svakodnevno nepozvani iskaču.

Pišu se tekstovi za priloge i za vrijeme redovne nastave: Siniša je pod budnim okom urednice

Muke po borilačkim vještinama

Nakon prošlotjedne mukotrpne borbe s poludjelim kompom 7 koji je sasvim iznenada odlučio progutati sirovine i već montirane priloge nekako smo ga ipak uspjeli dovesti u red. Pronašli smo sirovinu našeg neprežaljenog već smontiranog priloga o japanskim borilačkim vještinama. I kada se novinar Siniša već razveselio kako će samo ponovno snimiti svoj tekst, urednica se dosjetila nove ideje: Zašto bi imali samo jedan prilog o borilačkim vještinama kada možemo napraviti dva? Jedan o aikidu, a drugi o kendu. I tako je Siniša morao ponovno pisati svoj tekst za prilog o kendu. No, kako Siniši nedostaje iskustva, urednica je priskočila u pomoć i odlučili su iskoristiti zanimljivu seminarsku nastavu i napisati odličan tekst.

Novinarka Doris Vučić snima svoj tekst za prilog

Muke po montaži

Iako se naša urednica trudi biti bič božji i natjerati naše male novinarske ekipe da se drže rokova nekako se to uvijek produži do zadnjeg dana iliti četvrtka kada se emitira emisija. Tako nije nimalo čudno što je u srijedu bio kilometarski red za snimanje novinarskih “offova” kao i posljednjih ispravljanja tekstova. Uvijek je zanimljivo slušati novinarska prigovaranja i vrijeđanja vlastitih glasića, pa nije neobično da su neki toliko uporni da ponavljaju i po nekoliko puta iako su pročitali tekst (urednici i meni se čini) bez nekih upečatljivih grešaka. No, zasigurno najviše vremena i energije potroši se na montiranje priloga. Zbog manjka vremena, tehničkih teškoća i neiskustva naših novinara, urednica je većinu priloga morala sama dokraja smontirati. No, kao jednoj iznimno profesionalnoj urednici kojoj je stalo da emisija krene točno u osam, nema toga što neće učiniti.

Mislav daje posljednje upute voditeljima u studiju prije snimanja najava

Najave voditelja

I nakon svih silnih problema i muka, došli smo do meni najzabavnijeg  ovotjednog posla – snimanja najava za emisiju. Kako naši voditelji Dea i Ivan nemaju striktan tekst najava, improvizacija im je na prvom mjestu. I dok smo mi u režiji zasjeli ispred televizora (realizator Mislav, urednica Sanja i ja) i dijelili im upute preko mikrofona, oni su se preznojavali i smišljali najorginalnije najave za još orginalnije ovotjedne priloge.

Evo kako je to izgledalo ovaj tjedan:

 

Komentari

komentara


Više o