TIHI PROSVJED PROTIV POVEĆANIH STANARINA

array(2) { [0]=> int(62) [1]=> int(2249) }

Jučer su tijekom dana u studentskim domovima „Stjepan Radić“ i „Cvjetno naselje“ osvanuli natpisi na prozorima studentskih soba kojima studenti jasno pokazuju nezadovoljstvo s nedavnom odlukom o povećanju cijena stanarine koju je donio Studentski Centar.

Studenti u studentskom domu Ante Starčević također se priključuju tihom prosvjedu protiv Studentskog centra i podizanja cijena u domovima. U tijeku je izrada i postavljanje transparenata kojima izražavaju svoje nezadovoljstvo ovom odlukom. Na transparentima su zapisane riječi Ante Starčevića: „Dobro djelo učinjeno narodu ne može bez ploda, a zlo djelo bez kazne ostati“ i „Ako narod ne razazna bolje od gorih, bit će mu kako i do sada“.

Nnaše novinarke donose prilog sa Šare:

 

Ovako je svoje zadovoljstvo s novim cijenama iskazao student u Facebook grupi doma na Savi: „Zbilja bi trebalo uvesti reda u poslovanje (kriminal?) SC-a. Od prehrane do smještaja. Da ne govorim koliko je plaćena obnova domova, a kakva je kvaliteta radova. Tko to kontrolira? Da li je možda koja lipa završila u nečijim džepovima? Nažalost sve su ovo normalna pitanja za postavit u našoj zemlji.“

Naime, nedavno su Studentski Zbor Sveučilišta u Zagrebu i Vijeće studenata VIVŠ HR sastavili  anketu kojom žele ispitati koliko su studenti zadovoljni povećanjem cijene stanovanja. Oni predlažu tihi prosvjed u vidu neplaćanja stanarina u zagrebačkim domovima dok se sa Studentskim centrom ne postigne dogovor oko korigiranja cijena.

Studentski centar pristao je na pregovore sa studentima, a oni bi se trebali održati sutra, 18.1 s početkom u 12 sati.

U utorak na HRT4 u 14:45 pogledajte naš prilog o novonastaloj situaciji.

 

FB_IMG_1453054383668

SD “Stjepan Radić”

SD "Ante Starčević"

SD “Ante Starčević”

SD "Ante Starčević"

SD “Ante Starčević”

SD "Ante Starčević"

SD “Ante Starčević”

SD "Ante Starčević"

SD “Ante Starčević”

 

Fotografije: Facebook grupa “ekipa s CVJETNOG” i Televizija Student

Komentari

komentara