Televizija Student kreće s emitiranjem programa (Izvještaj s press konferencije)

array(2) { [0]=> int(295) [1]=> int(5) }

 

Priopćenje za medije

Zagreb, 5. studenog 2012

 

TELEVIZIJA STUDENT KREĆE S EMITIRANJEM PROGRAMA

  

U sklopu obilježavanja 50. obljetnice Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu javnosti je predstavljen projekt prve hrvatske studentske televizije – Televizije Student, koja s emitiranjem programa kreće sutra, u utorak 6. studenog u 19 sati prijenosom uživo s fakulteta, na kojem će se tim povodom održati prigodna svečanost.

Televizija Student, koju su pokrenuli profesori i studenti Fakulteta političkih znanosti, neprofitni je studentski medij, koji će svojim programom odražavati interese i svjetonazor mladih generacija. Istodobno će pružiti priliku studentima i mladim profesionalcima da prezentiraju svoje radove, poglede na svijet i društvo.

„Osnivanje studentske televizije u kojoj će studenti FPZG-a ali i drugih sastavnica svakodnevno proizvoditi program za široku publiku motivirano je nizom ciljeva koji su važni kako za kvalitetu nastavnog procesa na FPZG-u, tako i za događanja u hrvatskom medijskom prostoru.“, izjavio je Nenad Zakošek, dekan Fakulteta političkih znanosti.

Nenad Zakošek, dekan FPZG-a i Saša Kramar, predsjednik Uprave Iskona

Ideja je dati priliku što većem broju mladih da prezentiraju svoje radove i ovdje naprave svoje prve televizijske korake. Na taj način Televizija Student će otvoriti javni prostor sadržajima i idejama, koje teško pronalaze svoje mjesto u drugim medijima, te ohrabriti pokušaje da se u sadržaju i formi napravi nešto novo i drugačije. Na ovom projektu Fakultet političkih znanosti (FPZG) surađivat će s Akademijom dramskih umjetnosti (ADU), a radi se i na suradnji s drugim fakultetima.

„Na našoj televiziji nećete gledati serije i sitcome, nego odrastanje autora i formiranje ideja, rađanje novih lica i budućih zvijezda, stvaranje jednog generacijskog projekta koji se stvara u kaosu i kreće od nule, ali u budućnosti želi biti najbolja televizija novog doba. Možda zvuči preambiciozno, ali to je jedino realno. Ako nova generacija ima snage i ambicije promijeniti medije i društvo, mi želimo biti mjesto s kojeg kreću u tu borbu. Zato je naš slogan STVORI SVOJU TELEVIZIJU. “- izjavio je Igor Mirković, glavni urednik Studentske Televizije.

Na predstavljanju prve hrvatske studentske televizije, uz glavnog urednika Igora Mirkovića, sudjelovali su i dekan Fakulteta političkih znanosti prof.dr.sc. Nenad Zakošek, dekan Akademije dramskih umjetnosti prof. Borna Baletić, voditeljica projekta doc. dr. Tena Peršin te predsjednik Uprave Iskona Saša Kramar.

„Televizija Student neprofitni je studentski medij čiji začetak datira još iz 2002. godine, kad je uveden smjer Televizija i pokrenut TV studio. Deset godina kasnije, zahvaljujući novoj tehnologiji, postajemo „prava televizija”, ali i dalje imamo u  vidu da je naša televizija zapravo dio nastavnog procesa, ali svježeg i kreativnog.  Zato se i želimo povezati s drugim fakultetima. Krenuli smo od Akademije dramske umjetnosti, a na korak smo do realiziranja čvrste suradnje s FER-om koji pruža ne samo tehničku podršku, nego i inovativna rješenja“,  kaže doc.dr.sc. Tena Perišin, voditeljica projekta i nositeljica Smjera Televizija na Fakultetu političkih znanosti.

Igor Mirković i Tena Perišin, voditelji projekta

„Akademija dramskih umjetnosti ponosno i s velikim očekivanjima kreće u projekt suradnje s Fakultetom političkih znanosti u stvaranju TV Student. Iako smo skučenih materijalnih i prostornih mogućnosti, siguran sam da će kreativnost i stvaralačka suradnja te potreba za izražavanjem u svom, ali i nekom drugom mediju, biti obilna. Akademija ima vrlo velik fundus zapisa filmskih i kazališnih te drugih izvedbenih nastavničkih produkcija, koja su spremna za emitiranje. Mnogo je to materijala, filmova, predstava, koji su nagrađeni na raznim festivalima u zemlji i svijetu i koji će, siguran sam, privući pozornost TV publike.“ – rekao je Borna Baletić, dekan Akademije dramskih umjetnosti.

Zahvaljujući tehnološkom partneru Iskonu program TV Student bit će dostupan na dva načina: putem Iskon TV-a unutar osnovnog televizijskog paketa te preko Iskon TV Playera koji omogućuje praćenje televizijskih programa putem računala i mobilnih uređaja.

 „Iskon je i sam često puta bio pokretač novih ideja. Od tud i spremnost da podržimo pokretanje Studentske TV za koju vjerujem da je čeka sjajna budućnost. Drago mi je da su nositelji ovog projekta odabrali upravo Iskon za svog tehnološkog partnera. Nama je to potvrda da jesmo telekom mlade generacije, jednako kao što je Studentska TV televizija mlade generacije i da zajedno možemo ponuditi nešto novo i vrijedno.“– izjavio je Saša Kramar, predsjednik Uprave Iskona.

Borna Baletić, dekan ADU, s Igorom Mirkovićem i Tenom Perišin

Za praćenje TV Student putem mobilnih uređaja potrebno je preuzeti Iskon TV Player iz app storea, dok je putem računala gledanje moguće putem stranice http://tv.iskon.hr/player.

Akademska mreža Carnet, još je jedan partner  koji prati TV Student i uz IPTV platforme koje omogućuje ISKON, omogućuje web streaming i mrežno povezivanje s drugim sastavnicama Sveučilišta sa svrhom razmjene video sadržaja i internetskog prikazivanje programa TV Student.  Prvi zajednički poduhvat je već 7. studenog  kada TV Student, Carnet i Iskon TV realiziraju prijenos Svečane sjednice obljetnice FPZG-a iz Rektorata.

Televizija student promiče kreativnost i inovativnost mladih ljudi, a televiziju tretira, ne kao tradicionalni, već NOVI MEDIJ. Osim televizijskog programa, namjera je pokretanje inovativnih multimedijskih formata. Uz program na televizijskom kanalu, TV Student će kao medij mladih, maksimalno koristiti društvene mreže i online medije kao  dodatne platforme za svoje medijske sadržaje. Pratite TV Student na www.televizijastudent.com.

Otvaranje TV Student financirali su u najvećem dijelu FPZG, te  IskonTV i tvrtka AVC (AudioVideoConsulting), te Američka ambasada s kojom Fakultet već 10 godina uspješno surađuje.

Press konferencija TV Student, 5.11.2012. from TV Student FPZG on Vimeo.

Komentari

komentara


Više o