SVEUČILIŠTE ZA POČETNIKE

 

DUHOVITA RUBRIKA S OZBILJNIM TEMAMA

Nakon jednostavnih struktura osnovne i srednje škole prelazak na fakultet nije baš jednostavan. Ne samo da se mijenja pristup radu, već se u potpunosti mijenjaju i pravila igre. Što je ECTS opterećenje i kako se prijavljuju rokovi? Što sa Studomatom, AAI identitetom i Intranetom? U svoj toj zbrci novih pojmova, pristupa i očekivanja teško se još i kvalitetno informirati o samom Sveučilištu.

Tu u priču uskaču Vanja Hozmec i Paula Čuturić. U sklopu emisije Studentska posla, osmislili su rubriku Sveučilište za početnike. U njoj se bave pitanjima koja potajno muče većinu studenata.

U prvoj epizodi razgovarali su s predstavnicima Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu. Pitali su ih što oni to točno rade i zašto, a dotaknuli su se i novog Zakona o studentskim poslovima.

Nakon toga, bili su u posjeti studentskoj pravobraniteljiciBarbari Šimić. Tamo su naučili od čega sve studente pravobraniteljica može zaštititi i kojim joj se slučajevima treba obratiti.

Ali to nije sve, u zadnjoj ekspediciji Paula i Vanja posjetili su dekanicu Filozofskog fakulteta, profesoricu Vesnu Vlahović Štetić,  kako bi otkrili koja je razlika između dekana i ravnatelja, to što spada u opis posla dekana.

 

Komentari

komentaraViše o