SUBOTA NA ZFF-U

array(1) { [0]=> int(2251) }

Dodjela nagrada uz projekciju Zagrebačkih priča Vol. 3 u 20 sati u kinu Europa ▪ Projekcija pobjedničkog dugometražnog filma u Tuškancu u 21 sat ▪ U 23 sata u Tuškancu prikazuju se kratkometražni pobjednici ▪ Prije dodjele nagrada u kinu Europa reprize filmova Neonski bik iSusret vjetrova ▪ Festivalski program nastavlja se i u nedjelju

Premda festivalski program u kinima Europa i Tuškanac te u Muzeju suvremene umjetnosti traje i u nedjelju, 22. studenoga, subota na ZFF-u je dan za dodjelu nagrada i ceremoniju zatvaranja. U kinu Europa program počinje u 11:00 sati uz projekciju Kratkih, ali slatkih filmova za djecu, a nastavlja se reprizama filmova iz glavnog programa. Brazilski Neonski bik Gabriela Mascara na rasporedu je u14:30, a estonski Susret vjetrova u režiji Marttija Heldea u 16:30.

U 20:00 sati u kinu Europa je svečanost zatvaranja uz proglašenje pobjednika, nakon čega slijedi projekcija trećeg nastavka omnibusa Zagrebačke priče. Spomenuti film koji režijski potpisuju Ivan Salaj, Petar Orešković, Matija Vukšić, Vlatka Vorkapić, Danilo Šerbedžija i Radislav Jovanov Gonzo uključuje šest priča na temu praznika, a zanimljivo je da će odmah nakon ZFF-a krenuti u redovnu distribuciju u kinu Europa. Prije spomenutog filma koji se prikazuje van konkurencije publika će imati još jednu priliku pogledati kratki film Zagabria iz 1911., koji je prikazan tijekom večeri otvaranja.

U kinu Tuškanac reprizno se prikazuju dva atraktivna naslova iz programa Ponovno s nama. U 16:30 prikazuje se film Bravo! u režiji Radua Judea, a u 19:00 sati na rasporedu je meksički film Čudovište s tisuću glava koji potpisuje Rodrigo Pla.

U kinu Tuškanac u 21:00 sat održava se projekcija pobjedničkog dugometražnog filma, a u23:00 projekcije domaćeg i međunarodnog pobjednika u kategoriji kratkog metra.
U Muzeju suvremene umjetnosti od 16:30 na rasporedu je Moje zlatno doba Arnauda Desplechina iz Velikih 5. U 19:00 na istom mjestu pogledajte film Bijeli vitezovi Joachima Lafossea, a u 21:30Mladost Paola Sorrentina.

Tekst i fotografija: ZFF

Komentari

komentara


Više o