STUDOKU na Fakultetu političkih znanosti

array(3) { [0]=> int(62) [1]=> int(295) [2]=> int(2249) }

Nastupom u Hrvatskoj uživo, studentice Katarina Škaro i Matina Tenžera najavile su STUDOKU, večer studentskih dokumentarnih filmova koja će se održati danas u 18.30 sati na Fakultetu političkih znanosti.

Nastup u emisiji možete pogledati ovdje:

Hrvatska uživo from TV Student FPZG on Vimeo.

U sklopu STUDOKU će se prikazati tri dokumentarna filma čiji su autori studenti novinarstva Fakulteta političkih znanosti i novinari Televizije Student. Katarina Škaro režirala je film „Feniks“ koji prikazuje Miljenka Pinterića, vitalnog 90-godišnjaka koji za sebe voli reći da je nastariji plesač stepa na svijetu. Film „Petite Ballerine“ je priča o Ledi, 16-godišnjoj djevojci čiji je san postati primabalerina. Nakon završene srednje baletne škole u Zagrebu primljena je na akademiju u klasičnog baleta u Stuttgartu gdje nastavlja svoje baletno obrazovanje. Autori ovog filma su studenti Renata Šimić, Ivan Granić i Matej Đuzel. Posljednji dokumentarni film koji će se večaras prikazati u sklopu STUDOKU je film autorica Anje Stanko, Matine Tenžere i Marije Žužak pod nazivom „Mijenjamo realnost“, a govori o borbi i studiranju troje mladih s invaliditetom. Film je nagrađen Rektorovom nagradom 2015. godine.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1653327194947432/

Još jednom vas pozivamo da dođete na projekcije studentskih dokumentaraca sezone te nam se kasnije pridružite na domijenku. Ulaz je besplatan.

plakat

Raspored projekcija:
18:30h: Otvorenje programa
18:40h: Petite Ballerine (22′)
19:10h: Feniks (20′)
Pauza od 20ak minuta
20h: Mijenjamo realnost (51′)

Voditelji programa: Ivan Fedor i Ema Starčić

Idejno rješenje: ©Dina Cvek

Vizualno rješenje: ©Petra Grubišić

Organizacijski tim: Dina Cvek i Lana Bene

Suradnici: Matina Tenžera i Petra Grubišić

Produkcija: Televizija Student

Komentari

komentara