Street workout – novi trend za mladež!

array(2) { [0]=> int(62) [1]=> int(64) }

Foto: Screenshot/vimeo.com

U kolovozu 2013. godine održano je prvi puta službeno street workout natjecanje. Ono je održano na Trgu bana Josipa Jelačića i tamo je sudjelovalo niz natjecatelja koji su se okušali u svojim street workout sposobnostima. Jedan od aktera bio je i dugogodišnji street workouter Mislav Brigljević, koji nam je otkrio detalje koji se tiču ovoga sporta.

Istaknuo je da u samom procesu napretka sporta ima još puno posla. Savez je registriran tek u prosincu 2012. godine te pravo djelovanje još nije započelo i treba još vremena.

Foto: Alen Vlahović

U Hrvatskoj se već tri godine intenzivno razvija sport međutim nema još službenog parka koji je namijenjen isključivo za street workout i to predstavlja problem. Sva okupljanja su pretežno na vježbalištima koja se nalaze na Jarunu, Sveticama, Kušlanovoj i Trnovčici i tamo nekad zna biti i brojnih drugih ljudi, a ne samo street workoutera što stvara gužvu. Tijekom ove godine savez je odlučio izgraditi četiri parka, ali lokacije još nisu poznate niti je gradnja započeta, kaže Mislav.

Vježbališta na Sveticama

Foto: Alen VlahovićU Hrvatskoj ima otprilike 4000 korisnika tog novog i neobičnog sporta. Natjecanja za sada nema, ali to ne znači da ih neće biti.

Svi studenti koji su zainteresirani da se barem okušaju, uvijek mogu doći na vježbališta u ranim jutarnjim satima (8-10) ili popodnevnim (16-18)  i probati nešto novo ili se družiti sa street workouterima. Svakako su nova poznanstva i prijateljstva uvijek dobra strana priče.

Svetice Workout (14. 11. 2012.) from TV Student FPZG on Vimeo.

Tekst: Alen Vlahović

Komentari

komentaraViše o