ŠTO GRAĐANI MOGU?

array(3) { [0]=> int(62) [1]=> int(64) [2]=> int(2249) }

Nakon objave rezultata istraživanja građanske i političke pismenosti maturanata i opće populacije, GOOD Inicijativa želi osigurati raspravu o ulozi obrazovanja u unapređenju građanske kompetencije kako bi se doprinijelo jačanju demokracije i odgovornom sudjelovanju građana u procesima odlučivanja. Stoga, povodom Svjetskog dana učitelja GOOD inicijativa organizira okrugli stol:

 

ŠTO GRAĐANI MOGU?

GRAĐANSKA KOMPETENCIJA I POLITIČKA PISMENOST U HRVATSKOJ

u ponedjeljak 5. listopada 2015. od 10 do 12 sati

u Hrvatskom saboru, dvorana Ivana Mažuranića.

Nakon pozdravnog govora predstavnika GOOD inicijative Martine Horvat i Marka Kovačića, dr. sc. Anja Gvozdanović iz Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu predstavit će nalaze Istraživanja percepcije i stavova ispitanika o građanstvu, dok će doc. dr. sc. Dragan Bagić s Filozofskog fakulteta u Zagrebu predstaviti nalaze Istraživanja političke pismenosti učenika završnih razreda srednjih škola.

U raspravi će potom sudjelovati predstavnici mladih, znanstvenici, nastavnici, aktivisti zainteresiranih organizacija civilnog društva te predstavnici nadležnih tijela poput Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta, Agencije za odgoj i obrazovanje te Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja.

Više informacija na:

http://goo.hr/good-inicijativa/

http://www.gong.hr/hr/

 

Tekst i fotografija: GONG/GOOD Inicijativa

Komentari

komentara


Više o