STARTUP INKUBATOR FER-A PREDSTAVLJA PRVU GENERACIJU

array(3) { [0]=> int(986) [1]=> int(64) [2]=> int(2249) }


Prije godinu dana pokrenut je prvi ciklus FER-ovog startup inkubatora SPOCK, namijenjenog studentima poduzetnicima, kako bi od svojih projekata stvorili i razvili vodeće startupe. Među brojnim kandidatima, izabrana su četiri obećavajuća tima: Angler, GuitarFriend, Juvo – Home Friend te SAN. Mladi i perspektivni ljudi prošli su kroz opsežan desetomjesečni program osmišljen da podrži i ubrza razvoj poslovne ideje i njenu realizaciju u proizvod ili uslugu spremnu za tržište.


„Fakultet elektrotehnike i računarstva je svjestan potencijala svojih studenata, kao i brojnih perspektivnih ideja koje čekaju svoju priliku za realizaciju, a ovaj program je dio ponude kojom želimo obogatiti njihovo studiranje. SPOCK osigurava poticaj i podršku mladim nadama u obliku mentorstva, uključivanja u zajednicu, osiguravanja radnog prostora i potrebne opreme. Uz to, osmišljen je godišnji plan učenja i usvajanja potrebnih vještina kroz predavanja i radionice. Svi SPOCK timovi su se održali kroz dugu i zahtjevnu godinu, a trud se u konačnici isplatio. Možemo se pohvaliti kako sva četiri tima već imaju ostvarene početne ciljeve i perspektivu da razvijaju ideju u budućnosti“, izjavila je Iva Gospodnetić iz Centra karijera FER-a.

Juvo Home Friend

Uspjeh timova je prepoznat i izvan krugova Fakulteta. Juvo – Home Friend osvojio je i potporu programa „Pokreni nešto svoje“. Angler je lansirao svoju mobilnu aplikaciju na Google Play. GuitarFriend je unaprijedio svoj proizvod i planiraju uskoro izaći na tržište, dok SAN Team pregovara s potencijalnim kupcima.

Logo GutiarFrienda

Kako se prvi ciklus bliži kraju, FER je pripremio završno predstavljanje timova „SPOCK – The First Generation“, koje će se održati 6. lipnja 2017. u Sivoj vijećnici FER-a, s početkom u 15 sati. Četiri SPOCK tima prve generacije će predstaviti što su ostvarili kroz program, koje su im se prilike otvorile te gdje se vide u budućnosti. Biti će riječi i o samom programu, onome što nudi studentskoj populaciji, akademskoj zajednici i partnerima iz svijeta poduzetništva.

Svi zainteresirani za događaj mogu preuzeti besplatne ulaznice putem Entrio sustava, a novosti o događaju pratiti na Facebooku. Oni koji čekaju da njihova poduzetnička ideja dobije pravi poticaj će sigurno obradovati vijest da uskoro kreću prijave za drugi ciklus. Pratite spock.fer.hr i ulovite vjetar u leđa!

Komentari

komentara