Spot “I ti si nekome lijek” – podrška oboljelima od leukemije!

array(2) { [0]=> int(62) [1]=> int(64) }

Spot nastao kao podrška glumici Vesni Ravenščak

Želja da se glumici Vesni Ravenščak što prije nađe darovatelj koštane srži rezultirala je nastankom animiranog spota I ti si nekome lijek te pjesme Bi li bilo drugačije? u znak podrške svim oboljelima od leukemije.

Ideju su pokrenuli sudionici umjetničkog programa Studija Kubus kako bi ukazali na to da svatko od nas, darujući dio sebe može postati nekome lijek. Želja im je potaknuti građane da upisom u Registar postanu potencijalni dobrovoljni darivatelji krvotvornih matičnih stanica.

I vi možete nekome spasiti život!

U Registar je trenutno upisano 42 300 građana, a zahvaljujući Registru i Zakladi Ana Rukavina, novu priliku za život dobilo je 38 osoba. U registar se mogu upisati sve zdrave osobe u dobi od 18-40 godina, na KBC-u Rebro, radnim danom od 8-14 sati. Detaljnije informacije o Registru i postupku darivanja koštane srži i matičnih stanica mogu se pronaći na službenim stranicama Zaklade Ana Rukavina.

U snimanju pjesme sudjelovali su i prijatelji trenutno oboljele glumice Vesne Ravenščak no većina uključenih u projekt ne poznaje ju osobno niti ima u svojoj blizini nekog oboljelog od leukemije. Širenjem ovih informacija i upisom u Registar pozivaju i sve Vas da učinite isto.

Tekst: Antonija Viljac

Komentari

komentaraViše o