Spektakularni Kries ponovo u Vintageu!

array(2) { [0]=> int(2252) [1]=> int(2251) }

Nakon rasprodanog koncerta krajem siječnja prošle godine, Kries se vraća u Vintage Industrial Bar u četvrtak, 11. veljače 2016.! Ova etno atrakcija rasplesala je i u trans bacila sve prisutne tako da se i ovaj put očekuje glazbeno-scenski spektakl o kojem će se pričati danima nakon. Karte po pretprodajnoj cijeni od 50 kuna možete nabaviti u Dirty Old Shopu (Tratinska 18, kod Cibone), a na ulazu će, ako ih ostane, koštati 60 kuna.

KRIES je sedmeročlani bend nastao 2002. godine koji nadahnuće pronalazi u melodijama i tekstovima tradicijskih pjesama, u slavenskoj mitologiji, dinarskom ritmu i zvukovima mediteranskih glazbala. Dosadašnjim djelovanjem Kries je prisvojio epitet najaktivnijih i najatraktivnijih predstavnika world music scene s ovih prostora. Njihove pjesme pronašle su svoje mjesto u eteru radijskih postaja diljem svijeta kao i na međunarodnim cd kompilacijama toga žanra.

Recenzije glazbenih kritičara inozemnih medija puni su hvale za njihove albume i koncerte, a virtuozna svirka i energična scenska pojava samo su neki od razloga njihovog iznimnog uspjeha kod publike širom svijeta. Osim u Hrvatskoj, Kries je nastupao na solo koncertima i festivalima u Austriji, Češkoj, Irskoj, Škotskoj, Kanadi, Mađarskoj, Njemačkoj, Sloveniji, Engleskoj, Maleziji, Borneu,… (Sziget Festival, United Islands, ColoursofOstrava, Rainforest World Music Festival, Celtic Connections, Balkan Fever, RTE, Roots&Blues, Druga Godba,…)
Članovi:
Mojmir Novaković – vokal
Ivo Letunić – lijerica
Andor Végh – gajde, diple, frula, dvojnice, kaval
Krešimir Oreški – udaraljke
Erol Zejnilović – električna gitara
Konrad Lovrenčić – bas gitara
Ivan Levačić – bubnjevi

————————————————————–

Raspored Shmeck Daddy 2016:

  1. 01. METALLICA Tribute by Inciter (10/20 kn)

11.02.  KRIES (50/60 kn)

  1. 02. QUASARR – promocija albuma „Sjene“ (35/45 kn)

—————————————————————-

 

Tekst i fotografija: Shmeck Daddy

 

Komentari

komentara


Više o