SPAZIO projekt u Zagrebačkom plesnom centru!

array(2) { [0]=> int(62) [1]=> int(64) }

SPAZIO (A european network for dance creation) je strukturiran kao jednogodišnji program podjeljen u 5 rezidencija. Svaka od njih traje 10 do 18 dana i svaki put se održava u drugom europskom institutu koji je dio SPAZIO projekta.

Cilj je pružanje potpore umjetničkom razvoju mladih koreografa. Svake se godine odabire 6 mladih umjetnika koji potom pohađaju već 5 spomenutih raznovrsnih, kreativno-istraživačkih rezidencija. Radi se o jedinstvenom spoju edukacije i umjetničkog stvaralaštva. Svoje uratke, nastale kao krajnji rezultat sudionici predstavljaju publici koju čine strani promotori, umjetnici, direktori plesnih festivala i europskih kazališta. Time se mladim koreografima pruža prilika da se tijekom rezidencija susreću i s međunarodno afirmiranim umjetnicima.

Predstava Intergalactic je prva produkcija skupine Tilt koju su osnovali Andreja Božić, Robert Pravda i Julia Willms kako bi potaknuli i podržali umjetničko djelovanje i promišljanje izvan granica pojedinih disciplina. U ovoj predstavi umjetnici grade svijet unutar svijeta i publiku vode na put s njima, a da oni pritom nikad ne moraju napustiti svoja sjedišta!

SPAZIO je projekt kojeg je inicirao Choreographic Arts Centre –ICK u Amsterdamu pod umjetničkim vodstvom koreografskog dvojca Emio Greca i Pietera C. Scholtena. Partneri projekta u realizaciji jesu CSC DanceHouse iz Italije, Art Stations Foundation iz Poljske i Hrvatski institut za pokret i ples.

Tekst: Marina Nikolić

Komentari

komentaraViše o