Social Impact Award stigao u Hrvatsku!

array(2) { [0]=> int(62) [1]=> int(64) }

Social Impact Award inicijativa je koja je pokrenuta 2008. godine na Institutu za poduzetništvo i inovacije na Ekonomskom fakultetu u Beču. Natjecanje se do sada održavalo u Austriji, Češkoj, Grčkoj, Rumunjskoj, Rusiji, Slovačkoj i Švicarskoj, a tom se popisu ove godine pridružila i Hrvatska. Natjecanje je namijenjeno mladim ljudima koji imaju ideju za rješavanje određenog društvenog ili okolišnog problema kroz poduzetništvo. Koordinaciju natjecanja u Hrvatskoj preuzela je organizacija Impact Hub Zagreb.

Osim što promiče društveno poduzetništvo, Social Impact Award pomaže u razvoju poduzetničkih vještina, povezuje sudionike s internacionalnim stručnjacima i pruža financijsku podršku pobjedničkim timovima.

Projekt je zamišljen kao edukacijski ciklus, a paralelno s njim održava se i natjecateljski dio. Radionice su besplatne za sve sudionike. Sudjelovanje na radionicama ne obavezuje na prijavu ideje/projekta za natjecateljski dio.

Ukoliko se želite natjecati s vašim projektom, trebate imati nekoliko stvari na umu. Barem 50% vašeg tima moraju činiti studenti nekog Hrvatskog sveučilišta/fakulteta, a vaša ideja ne smije biti starija od 2 godine. Rok za prijavu je 15. travnja 2014. Prijave su elektronske i vrše se putem http://socialimpactaward.org/hr/apply/.

Po isteku roka, odabire se 10 finalista, a stručni žiri proglašava 3 najbolja. Nagrada za pobjedničke timove uključuje financijsku potporu od 1500 €, neograničeno članstvo u Impact Hubu Zagreb tijekom ljetnih mjeseci, mentorsku podršku pri inkubaciji ideje i dva internacionalna okupljanja svih pobjednika. Pobjednici će nagrade primiti na svečanoj dodjeli nagrada 21. svibnja ove godine.

Tekst: Antonija Viljac

Komentari

komentaraViše o