Smotra Sveučilišta u Zagrebu održava se od 12. do 14. studenoga u Studentskom centru

array(3) { [0]=> int(62) [1]=> int(64) [2]=> int(2249) }

20. Smotra Sveučilišta  u Zagrebu održavat će se od 12. do 14. studenoga 2015. u Studentskom centru u Zagrebu (Savska 25)

Sveučilište u Zagrebu i ove godine organizira Smotru kako bi se učenici završnih razreda srednjih škola, studenti i svi zainteresirani informirali o studijskim programima i upisnim uvjetima, studentskome životu i uvjetima smještaja tijekom studiranja u Zagrebu, opremljenosti pojedinih fakulteta, kreativnim mjestima za zapošljavanje u pojedinim strukama te o brojnim drugim pojedinostima koje su mladim ljudima važne prilikom odluke o upisu na fakultet.

Kao i prethodnih godina, očekuje se da će se na ovogodišnjoj Smotri predstaviti oko 80 sudionika, a osim informiranja studenata o mogućnostima studiranja na preddiplomskim studijima, ove će se godine posjetitelji prvi put upoznati i s dostupnim studijskim programima na diplomskim i poslijediplomskim (specijalističkim i doktorskim) studijima.

Smotra će za posjetitelje biti otvorena u četvrtak i petak 12. i 13. studenoga od 10 do 18 sati, a u subotu 14. studenoga od 9 do 15 sati. Ulaz na Smotru je besplatan.

Kao i proteklih godina, u okviru suradnje između Sveučilišta u Zagrebu i srednjih škola, programe Smotre pratit će srednjoškolci iz cijele Hrvatske, koji će na Smotru Sveučilišta u Zagrebu stići u organiziranim skupinama. Očekuje se da će programe Smotre kao i proteklih godina pratiti oko 25 000 posjetitelja svih generacija i uzrasta.

Uz aktivnosti na svojim izložbenim prostorima, smještenima u izložbenom šatoru i u zgradi Studentskoga centra, sudionici Smotre predstavljat će se na pozornici Kina SC-a.

Budući da Sveučilište u Zagrebu podupire i potiče napore kako bi se poboljšali uvjeti života studenata, ove je godine ostvarena suradnja s Gradom Zagrebom i s Gradskim uredom za zdravstvo, koji provodi niz preventivnih aktivnosti namijenjenih mladima. Kao pokrovitelj Smotre Sveučilišta u Zagrebu, Grad Zagreb aktivno će sudjelovati u programu te predstaviti aktivnosti, inicijative i teme vezane uz zaštitu i promicanje zdravlja te psiho-socijalnu skrb mladih. Između ostaloga, na Smotri će biti predstavljen i Vodič za mlade, informativni vodič o besplatnim uslugama zdravstvenih ustanova namijenjenima mladima, koji će se besplatno dijeliti posjetiteljima.

Smotra će svečano biti otvorena u četvrtak 12. studenoga u 10 sati u Francuskom paviljonu, uz program koji pripremaju studenti umjetničkih akademija Sveučilišta u Zagrebu. Smotru će otvoriti rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras. Uz prorektore, dekane, profesore i studente, očekuje se da će svečanom otvaranju Smotre nazočiti brojni uzvanici i gosti.

Kao i prethodnih godina, studenti Sveučilišta u Zagrebu sudjeluju u osmišljavanju aktivnosti svojih fakulteta i akademija na izložbenim prostorima te će svojim budućim kolegama biti dostupni za sve informacije.

Tehničku podršku izlagačima osigurat će Sveučilišni računski centar SRCE.

Partner u organizaciji 20. Smotre Sveučilišta u Zagrebu je Studentski centar Zagreb.

Zlatni sponzori Smotre su Zagrebačka banka d. d. Unicredit Group, Privredna banka Zagreb d. d. i Studentski centar Varaždin, srebrni sponzor AVC Zagreb – Audio Video Consulting Zagreb, a ostali sponzori b4b – Business for Business, Bistra d. o. o. – Đurđevac i EURO-UNIT Group.

Medijski partneri Smotre su Jutarnji list, Radio Sljeme, Z1 televizija, portal Srednja.hr, Televizija Student, Radio Student i studentski list Global.

 

Detaljan program, popis sudionika i sve dodatne informacije o Smotri Sveučilišta u Zagrebu objavljene su na mrežnoj stranici http://smotra.unizg.hr/.

Smotru Sveučilišta u Zagrebu pratite i na Facebook stranici:

https://www.facebook.com/pages/Smotra-Sveu%C4%8Dili%C5%A1ta-u-Zagrebu/116500148411927?ref=hl .

 

 

Tekst i fotografije: Sveučilište u Zagrebu

Komentari

komentara


Više o