Smotra Sveučilišta 2014.

array(3) { [0]=> int(8) [1]=> int(62) [2]=> int(64) }

Održana je 19. Smotra Sveučilišta u Zagrebu gdje su se srednjoškolci i svi zainteresirani mogli upoznati s 33 sastavnice Sveučilišta (akademije i fakulteti). Na ovogodišnjoj smotri predstavljeni su i drugi sudionici iz Hrvatske i inozemstva. Smotra se održavala u petak i subotu, 14. i 15. studenoga 2014., u prostorima Studentskoga centra.

Gudački komorni orkestar Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu svečano je otvorio Smotru koju je popratio pozdravni govor prorektorice za studente, studije i upravljanje kvalitetom Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Ivane Čuković-Bagić i rektora Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damira Borasa. Dvije studentice Akademije dramske umjetnosti izvele su insert iz ispitne produkcije Rekonstrukcije. Program svečanog otvaranja vodili su studenti Ema Starčić s Fakulteta političkih znanosti i Ivan Fedor s Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu.

Moto ovogodišnje Smotre bio je „Sve servirano na jednom mjestu“. Akademije i fakulteti svoje su programe predstavljali u izložbenim prostorima u šatoru i u zgradi Studentskoga centra. Također, imali su priliku pojedinčano se predstavljati u Kinodvorani SC-a. Tako su i naš Fakultet političkih znanosti u subotu predstavili prodekanica za nastavu i studente doc. dr. sc. Marta Zorko i prodekan za znanost i međunarodnu suradnju doc. sc. Igor Kanižaj.

IMG_0555

U okviru programa, budući brucoši imali su prilike sudjelovati u posebnim radionicama poput „Frka me ispita – suočite se uspješno s ispitnim strahovima“ te „Studentski život – što sve nosi, kako se prilagoditi?“. FPZG je organizirao radionicu „Praktično novinarstvo“ gdje su se zainteresirani srednjoškolci mogli upoznati sa svijetom novinarstva i gdje su imali priliku na jedan dan isprobati svoju možda buduću struku. Podučavali su ih mentori s Televizije Student, Radija Student i novina Globala, a zadatak im je bio napisati vijest o Smotri i prilagoditi je svakom od spomenutih medija.

IMG_0602

Oni hrabri, na štandu FPZG-a, mogli su snimiti svoju televizijsku najavu. To je učinio i predsjednik Ivo Josipović koji je u subotu posjetio Smotru. Više o studentskim medijima koji djeluju u okviru FPZG-a, također se moglo saznati na posebnom predstavljanju studentskih medija u Kinu SC-a.

IMG_0638

Na svečanosti održanoj u subotu, dodijeljena su priznanja najuspješnijim sudionicima 19. Smotre Sveučilišta u Zagrebu. FPZG i Akademija dramske umjetnosti dobili su priznanje za poseban doprinos organizaciji Smotre Sveučilišta. Zahvaljujući njihovom radu, svečanost i svi događaji mogli su se pratiti uživo, a povodom održavanja Smotre, studenti FPZG-a pripremili su posebne novine koje su se besplatno dijelili posjetiteljima.

 

Autori: Marina Hudoletnjak i Kristina Rep

 

Komentari

komentara