Skupa mađarska voda u menzama – Vladu to ne zabrinjava!

Foto: studentski.hrU menzi se bočica vode od 0,5 l naplaćuje 4,50 kuna, ali pola plaća student, dok pola subvencionira država. Sporno je što se, u jednom trgovačkom centru, voda istog proizvođača, i to od 1 l, naplaćuje 3,99 kuna!

Studenti su zatražili objašnjenje od Vlade, koja potiče kupovinu hrvatskih proizvoda i studentima garantira najniže cijene. Oglasio se i Studentski centar u Zagrebu objašnjavajući kako je kriterij odabira vode najniža cijena, a mađarska voda ima najniže cijene na tržištu.

10260009_430975987046328_5224323096225773121_n

A što na to kaže Vlada?

Studentski centri imaju status pravne osobe koja samostalno odlučuje o svojem financijskom poslovanju i o planu nabave, uključujući i plan nabave potrebnih namirnica za rad studentskih restorana te ista podliježe usvojenom planu nabave centra i zakonskim propisima koji reguliraju javnu nabavu. Koliko smo informirani, SC Zagreb je sukladno Zakonu proveo otvoreni postupak javne nabave bezalkoholnih pića i vode. SC Zagreb pri tom je poštovao sva načela javne nabave te odabrao ponuđača čija je ponuda imala najnižu cijenu.

Vladu možda ne brine što država subvencionira skupu vodu, ali studenti su pokrenuli novu Facebok stranicu, „Hoćemo hrvatsku vodu u menzama“, koja broji preko 1000 učlanjenih.

Tekst: Vedrana Mišković

Komentari

komentaraViše o