Silente u Tvornici

array(1) { [0]=> int(64) }

foto: Televizija Student

Mlada sedmorka posebna je već na prvi pogled. Uz klasične instrumente rock benda oni imaju i 2 violine!  Drugačiji, nasmijani i rasplesani ovog su proljeća privukli pažnju poznatog filmskog redatelja Dejana Ačimovića. On im je pomogao snimiti spot za pjesmu Terca na tišinu koja je ubrzo postala veliki hit te sada broji oko 500 tisuća pogleda na YouTube-u.

Koncert je zapravo bio premijerno predstavljanje novog albuma Lovac na čudesa. Autor tekstova svih pjesama je Sanin Karamehmedović ujedno i basist, a njegov brat Tibor, glavni vokal, skladao je svu glazbu. Iako su neke pjesme od nedavno na YouTube-u publika je znala gotovo sve riječi – što govori mnogo o popularnosti i prodaji samog albuma!

Kako bi unijeli još više dinamike u nastup, nakon prvih par pjesama slijedio je dio sa akustičnim izvedbama. Tu je do posebnog izražaja došla nevjerojatna snaga i kvaliteta glavnih vokala : Doris i Tibora.  Osim akustičnog dijela raznolikosti je pridonio i duo dviju violinistica izveden poput instrumentalnog dvoboja.

Cijena ulaznice bila je 40 kuna, a prvotno planirani Mali pogon ubrzo je bio rasprodan te je koncert preseljen u Veliki.

Zanimljivo je da grupa Silente već 7 godina svira po dubrovačkim klubovima. S vremenom se sastav benda mijenjao i pristizali su novi članovi, no neke pjesme sa ovog albuma stvarane su još prije 5 godina.

Vraćali su se na bis u kojem su ponovili pjesme ranije izvedene na akustični način, te najveći hit Tercu na tišinu koja već nekoliko tjedana stoji na vrhu Službene nacionalne liste aktualnih radijskih singlova.

Izuzetno talentirani, dragi i otvoreni izvođači ostali su dugo nakon koncerta potpisivati albume i družiti se s fanovima.

piše: Marija Žužak

Komentari

komentara