Šarena vojska zdravlja u Slavoniji

array(2) { [0]=> int(2251) [1]=> int(986) }

Dva dana, tri grada, 25 izvedbi, 250 anketiranih građana i nekoliko tisuća promatrača

Šarena vojska zdravlja po drugi put je, u suradnji s Televizijom Student počela obilazak osam hrvatskih gradova.
Prvi na redu su bili Slavonski Brod, Vinkovci i Đakovo.
Svi koji su imali prilike vidjeti izvedbu šarene družine u izmjenjivanju glumačkih naracija i glazbenih sekvenci shvatili su jednostavnu i jasnu poruku – živite aktivno, budite zdravi i sretni!
SARENA 2       SARENA 1
Udruga za djecu i mlade Novi svijet iz Siska već preko 20 godina nastoji svojim programima educirati, informirati i zabaviti mlade Sisačko-moslavačke županije.
No, zadnjih godina, njihova pozitivna enrgija prenijela se na cijelu Hrvatsku.
Među brojnim projektima je i “Šarena vojska zdravlja”, a naša Televizija Student partner je ovog projekta.
Već drugu godinu zaredom skupina performera izvodi kratki interaktivni glumački performans  u različitim javnim prostorima u kojima se okuplja veći broj mladih ljudi s ciljem promocije zdravlja i života bez ovisnosti.
“Šarena vojska zdravlja” je inovativni program prevencije ovisnosti koji i kod izvoditelja i kod korisnika podiže raspoloženje, poziva na aktivnost, prijateljstvo i potiče zdrav i pozitivan pogled na život.

Izvorni koncept ovog performansa osmišljen je od skupine mladih umjetnika, članova Udruge, koja se okupila 2008. godine s idejom promoviranja zdravlja i pozitivnih životnih vrijednosti u okvirima multimedijskih kampanja Živi život!

U ljeto 2014. godine Šarena vojska zdravlja obišla je deset velikih hrvatskih gradova izvela točno 100 performansa i razveselila nekoliko tisuća promatrača koji su se našli na mjestima izvedbe.

4

 

5

 

7

Komentari

komentara