Ruđerovac Ilija Perić pobjednik je ovogodišnje “Ideje godine”!

array(2) { [0]=> int(62) [1]=> int(64) }

Novim tehnologijama do poslovnog uspjeha!

Po drugi puta, završen je projekt “Ideja godine” u organizaciji portala Srednja.hr, Visoke škole za financije i pravo Effectus i Visokog učilišta Algebra.

U potrazi za najboljom srednjoškolskom idejom popraćenom financijskim planom ove je godine sudjelovalo tridesetak timova. Finale natjecanja održano je 14. veljače 2014. u prostorima Visokog učilišta Algebra te je u njemu sudjelovalo 11 timova. Svakom timu dano je na raspolaganje nekoliko minuta da predstavi svoje ideje pred žirijem, publikom, prijateljima, rodbinom i nastavcima.

Prvo mjesto je osvojio Ilija Perić iz Tehničke škole Ruđera Boškovića. Pobjedu mu je donijela aplikacija koju je nazvao “In My Wave”. Aplikacija omogućuje korisniku da šalje pozive prijateljima koji se možda nalaze unutar radijusa kojeg je korisnik odabrao. Prijatelji mu mogu odgovoriti na taj poziv i dogovoriti sastanak ili jednostavno odbiti poziv. Zahvaljujući svojoj inovativnosti osvojio je posjet sjedištima Googlea i Amazona u Dublinu 21. ožujka ove godine. Nije krio oduševljenje pobjedom: “Odlično se osjećam, lijepo je kad se trud i rad isplati. Veselim se odlasku u Dublin, a svoju ću aplikaciju nastaviti razvijati.”

Drugoplasirane su učenice zagrebačke Šesnaeste gimnazije, Mia Brčić, Dora Skelin i Tonka Srdoc, s aplikacijom “Safe Mood” , koja bi se, poput alarma, oglašavala određeni broj puta dok je korisnik ne primijeti i odgodi. Ako se to ne dogodi, aplikacija bi porukom obavijestila prvi broj na popisu hitnih brojeva. Brojeve na popisu bi određivao korisnik.

Treće mjesto pripalo je učenicima Srednje škole “Vladimir Gortan” iz Buja, Teni Baković, Ivani Karlić i Andrei Panjuh. Njihova je aplikacija “Svijet na dodir prsta” ideja o virtualnom interaktivnom vodiču u obliku tableta i brojnih HotSpotova.

Natjecanje je još jednom pokazalo kolika je inovativnost mladih u Hrvatskoj te da oni imaju potrebna znanja i vještine za ostvarenje uspijeha.

Tekst: Antonija Viljac/Srednja.hr

Komentari

komentaraViše o