Rok za prijave 2. izdanje natjecanja „Istrian Tourism Competition“

array(4) { [0]=> int(62) [1]=> int(64) [2]=> int(2266) [3]=> int(2249) }

ITC 2015 - press konferencija (1)

U prostorijama vijećnice Fakulteta ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ na press-konferenciji najavljeno je 2. izdanje natjecanja „Istrian Tourism Competition“ (ITC) koje organizira Start-Up udruga.ITC predstavlja jedinstveno natjecanje u poslovnim slučajevima iz područja turizma u regiji JI Europe. Poslovne slučajeve u ovogodišnjem izdanju natjecanja predstaviti će Maistra (Adris Grupa), Collegium, Istralandia, Istra Inspirit i Općina Svetvinčenat. U natjecanju mogu sudjelovati studenti svih visokih škola, Veleučilišta i Sveučilišta u Hrvatskoj. Rok za prijavu je 22.04., a nagradni fond iznosi 15.000kn.

Na press konferenciji prisustvovali su voditelj projekta Amel Hadžipašić te predstavnici poduzeća koji su ukratko predstavili poslovne slučajeve koje će imati priliku rješavati natjecatelji ITC-a.

Turizam je industrija koju, između ostalog, snažno determinira ljudski čimbenik radi čega su za Maistru kao vodeću hotelijersku kompaniju u Hrvatskoj, kvaliteta, struktura i stručnost kadra kojeg zapošljava u svom sustavu od iznimne važnosti. U posljednjih smo godina u razvoj našeg turističkog proizvoda i kvalitetu pružanja usluga investirali gotovo tri milijarde kuna, a u budućnosti se planiramo razvijati i dalje. U tom je smislu suradnja Maistre i udruge Start-Up-a na projektu kao što je Istrian Tourism Competition koji je usmjeren na profesionalno i osobno razvijanje mladih i obrazovanih ljudi, potencijalnih budućih kadrova u turizmu, nezaobilazna izjavila je Tina Turk Lupieri, rukovoditelj ljudskih potencijala u Maistri.

Martina Pahović (Istralandia), voditeljica evenata i animacije istaknula je kako su ovakvi projekti kao što je Istrian Tourism Competition itekako posebni i dragocjeni, pošto studentima i mladim ljudima pruža priliku da prikažu svoje ideje i vizije. Istralandia, prvi vodeni park otvoren u Istri, postigao je spajanje prirodnih kvaliteta destinacije sa turističkom ponudom. Naglasila je kako će se ovim natjecanjem sudionicima ponuditi poslovna iskustva, te se nadaju kako će se razviti i neka nova ideja koja će imati mogućnost implementacije u poslovnim poduhvatima.

Manuela Hrvatin, voditeljica projekta Istra Inspirit, navela je kako isti obogaćuje kulturno-turističku ponudu poluotoka, oživljavanjem povijesnih događaja na autentičnim lokacijama. Ujedno je i predstavila poslovni slučaj pod nazivom „Escape Room“ koji će obuhvaćati team building sa posjetiteljima i pružati im uzbudljiv povijesni doživljaj.

Dalibor Macan, načelnik općine Svetvinčenat, predstavio je malu dinamičnu Općinu koja je u potrazi za inovativnim rješenjima kako bi se postigli bolji poslovni rezultati. Istaknuo je kako je njihova želja obogatiti turističku ponudu sa tematskim stazama namijenjenim turistima/obiteljskim gostima kojima će se postići spoj rekreacije i doživljaja.

Više informacija o natječaju i načinu prijava možete pronaći na: http://www.startup-udruga.hr/, facebook stranici natjecanja https://www.facebook.com/istriantourismcompetition

ili postaviti upit na istriantourismcompetition@gmail.com.

Komentari

komentaraViše o