Revija studentskog filma – Skuhaj film!

array(3) { [0]=> int(62) [1]=> int(2251) [2]=> int(64) }

                 Revija studentskog filma festival je za filmske gurmane koji uživaju u malim zalogajima filmske umjetnosti, a održat će se 13. i 14. studenog na Kampusu Borongaj i u Kinoklubu Zagreb.

Svi studenti koji su skuhali kratkometražne igrane filmove, kratkometražne dokumentarne filmove, animacije, intervjue, reklame, video spotove ili bilo kakve druge audio-vizualne poslastice pozvali smo da pošalju svoje radove. Neovisno o tome radi li se o studentima dramskih umjetnosti ili bilo kojeg studija vezanog uz film, studentima koji se bave multimedijom ili u sklopu novinarskih studija snimaju informativne materijale, ili pak o studentima koji u slobodno vrijeme snimaju filmove i eksperimentiraju s medijima – bitno je da su skuhali film i poslali recept na našu adresu.

Otvorenje Revije

Na glazbenom desertu u Vintage Industrial Baru nastupit će bendovi Nemeček, Rens Argoa i DJ Frajman. Pobrinuli smo se da sva čula naših posjetitelja budu zadovoljena.

Žiri – 4 filmska kuhara

Žiri Revije studentskog filma sastojat će se od 4 izvrsna filmska kuhara. Oni su Daria Blažević, redateljica i članica izvršnog odbora Kinokluba Zagreb, Darko Masnec, animator i asistent na Akademiji likovnih umjetnosti, Ivan Ramljak, novinar i filmski kritičar i Hrvoje Turković, teoretičar filma i profesor na Akademiji dramske umjetnosti. S posebnim kulinarskim znanjima iz različitih područja filma, naši filmski kuhari potrudit će se skuhati odličan filmski gulaš.

Filmska predavanja

Osim toga što ćemo našoj publici ponuditi raznovrsne studentske filmske delicije, organizirali smo predavanja o kuhanju filmova. Prvo predavanje će održati Darko Masnec  na otvaranju filmskog festivala. Drugi dan filmskog festivala Daria Blažević će reći nešto o granici između amaterskog i profesionalnog filma.

Izložba gifova

No, nismo stali samo na predavanjima. Pozvali smo i Miloša Rajkovića aka Sholima, poznatog gif majstora, da predstavi svoja digitalna remek djela u Kinoklubu Zagreb. Njegova će izložba gifova biti otvorena oba dana Revije.

Nadamo se da će naš kulinarski program namamiti sve sladokusce željne dobrih uradaka s područja audio-vizualnih postignuća.   Vidimo se ubrzo!

 

Tekst i fotografija: RSF

Komentari

komentaraViše o