Reptilomanija – izložba egzotičnih životinja

array(1) { [0]=> int(2255) }

Tango je najveći gušter ali i najveća zvijezda koja se mogla vidjeti na Veterinarskom fakultetu. Ovih je dana završio s procesom presvlačenja, a poznat je i po interakciji s ljudima. Najzanimljiviji je ipak bio djeci.

“Najčešći kućni ljubimci su kukuruzne zmije. Dolaze nam u različitim bojama i različitim morfovima. Najčešće zato jer su najlakši za održavanje, treba im samo pripaziti na vlagu i temperaturu, treba prirediti miševe kao hranu. Znači redovito se mijenja voda, jednom tjedno se daje hrana najčešće. Povremeno znaju ne jesti. Znači po par mjeseci, to vam isto ovisi”, rekao je Zlatko Bježančević, suorganizator izložbe.

Krug posjetitelja sve je širi i svake godine sve veći. Ove godine imali su ih oko osam stotina.U više od 30 terarija posjetitelji su besplatno mogli vidjeti različite vrste guštera,zmija, škorpione, pauke ali i dva zanimljiva vodozemca.

“Želimo promijeniti da se naša struka počne čim više cijeniti i da sami budući doktori, naši studenti postanu svjesni da su ove životinje vrlo lako mogući budući pacijenti, da ih nebude strah jer sve više i više uzgajivača je koji imaju ovakve životinje kao kućne ljubimce”, komentirala je suorganizatorica Anđela Šimić.

Vlasnici ovih životinja su dugogodišnji prijatelji i uzgajivači ali za vrijeme izložbe na njih paze volonteri.

“Čak i spavaju ovdje da ih čuvaju preko noći jer se uistinu bojimo da se nešto nebi desilo jer to ipak nisu naše životinje”, komentirao je Zlatko.

Nastavi li ova izložba biti ovakav hit organizatorima preostaje samo jedno:

“Povećavati i povećati broj životinja koliko stane u ovoj prostoriji a ako ne, onda ćemo se proširiti po ostatku fakulteta.”

Autor teksta: Matija Mlinarić
Uredila i objavila: Jasmina Grbavec

Komentari

komentara