Raspisan natječaj za Erasmus+ program za 2014./2015. godinu

Rok za prijavu na studentsku razmjenu je 5. ožujak.

Sveučilište u Zagrebu raspisalo je natječaj za mobilnost, odnosno razmjenu studenata u okviru programa Erasmus+ za akademsku godinu 2014./2015.

Natječaj se odnosi na studijski boravak studenata Sveučilišta u Zagrebu na inozemnoj partnerskoj ustanovi s kojom Sveučilište u Zagrebu ima potpisan Erasmus+ međuinstitucijski sporazum.  Boravak u inozemstvu može trajati minimalno 3 mjeseca te maksimalno 12 mjeseci, a prijave se primaju zaključno s 5. ožujka.

Na natječaj se mogu prijaviti redoviti studenti preddiplomskog, diplomskog, integriranog preddiplomskog i diplomskog ili poslijediplomskog studija Sveučilišta u Zagrebu. Ne mogu se prijaviti oni koji su se prošle godine prijavili za razmjenu, ali su odustali nakon propisanih rokova.

Kriteriji za odabir studenata su motivacijsko pismo, dosadašnje ocjene na studiju i znanje jezika na kojem se izvodi studijski program na koji se student prijavljuju, dok prednost imaju oni studenti koji još nisu sudjelovali u nekom programu mobilnosti.

Financijska potpora koju student može primiti iz Erasmus+ sredstava je dodatak za troškove studiranja koje bi student imao i na matičnom sveučilištu, te stoga pokriva samo dio troškova života. Mjesečna stipendija tako može iznositi 360, 400 ili 460 eura.

Studenti s invaliditetom imaju pravo primiti uvećani iznos financijske potpore, ovisno o stupnju invaliditeta.

Svi studenti koji ostvare pravo na razmjenu ostaju upisani na matičnoj ustanovi Sveučilišta u Zagrebu tijekom cijelog trajanja studentske razmjene, što znači da ne smiju završiti svoj studij tijekom trajanja razmjene.

O samom postupku prijave pročitajte u tekstu natječaja. (Studentski.hr)

Komentari

komentaraViše o