Pun kufer već godinu dana!

array(2) { [0]=> int(62) [1]=> int(224) }


Emisija Pun kufer slavi svoj prvi rođendan na Televiziji Student. Ova politička, informativno-satirična emisija nije štedjela nikoga. Od pretilih studenata do kronično inficiranih političara, a pričalo se i o skorašnjem izlasku iz Europske unije.

bcvncOsim što je kritički nastrojena prema svim političkim elitama, ali i pasivnim građanima, emisija nastoji skrenuti pozornost na bitne događaje i pojave koje često ostali mediji zaobilaze. Uz mnogo truda, satirična kritika Punog kufera došla je ipak i do HRT4, s nekoliko službenih edicija, uz još neke izdvojene scene i promo spot.

Dežurni je provokator, ujedno urednik, voditelj i montažer emisije, Kristian Došen. Njegova zanimacija za politiku, ali i frustracija stanjem u zemlji, potakla ga je na ideju nove satirične kritike hrvatskoga društva. „Namjera je izdvojiti ono najbitnije, i napraviti ozbiljnu emisiju, no nekim čudom – ispadne satirična, ali stvarno se trudimo“, kaže nam Kristian.

U rad emisije uključeni su i glumci za koje Došen napominje da su neophodni i da bez njih ne bi bilo emisije. To su uglavnom kolege s FPZG-a, a stalni postav čine Dina Cvek i Jure Barukčić. Ne zaboravimo snimatelja Tomislava Dmejhala i specijalnog savjetnika za specijalne efekte – Mislava Šćukaneca Rezničeka.

O njihovom trudu govori i već određena tradicija ove emisije…
U funkciji još od početaka Televizije Student, ova satira sada ima već 22 nastavka. Prvih deset emisija radilo je desetak studenata FPZG-a s TV smjera, no do danas se i ekipa i format emisije izmijenio. Kažu da ih još drži entuzijazam, dobra volja i službeni stav redakcije – „Nema nerviranja“.
Njihov trud se isplatio! Zato se nadamo da će Pun kufer nastaviti putovanje do raznih kutaka hrvatskog društvenog i političkog života – bez cenzure, bridak i humoran do zadnjeg kadra.

Tekst: Ana Marija Kostanić

Komentari

komentaraViše o