Prvi priznati sveučilišni online program u Hrvatskoj

array(2) { [0]=> int(62) [1]=> int(64) }

Unutar projekta RICOUNT tvrtke Strip d.o.o. na Sveučilištu u Rijeci nastao je prvi sveučilišni akreditirani online program cjeloživotnog obrazovanja u Hrvatskoj. Program kroz 25 video lekcija i 3 modula educira zainteresirane kako napisati i pripremiti EU projekt. Za edukaciju potrebno je izdvojiti tisuću kuna, međutim za studente i nezaposlene naknada će biti  manja.

RICOUNT

Photo: Srednja.hr

„Znanje u pisanju europskih projekata zbog visoke se cijene edukacija ili pak nepogodnih mjesta i vremena izvedbe samih predavanja, često čini nedostupno. Mi smo to odlučili promijeniti i izradili smo tri edukativna modula s ukupno 25 videolekcija. Na zanimljiv, dinamičan i interaktivan način, uporabom grafika, animacija te raznih ispitnih pitanja i praktičnih savjeta vodimo polaznike kroz objašnjenja pojmova, vrste i funkcioniranje europskih fondova te ono najvažnije, dajemo odgovore na pitanja kako napisati, prijaviti i provoditi sam projekt“, kazao je direktor Strip-a Ivan Roje za portal Srednja.hr.

U sljedećih 5 godina Hrvatska ima priliku iskoristiti 10 milijardi eura iz EU fondova, ovaj program upravo služi tome. Često prijedlozi bivaju odbijeni zbog neadekvatnog i nesistematičnog predstavljanja projekta, a sada svatko ima priliku na brz, dostupan i jednostavan način naučiti kako pravilno prezentirati svoju ideju i “zgrabiti“ priliku.

Autor: Slavko Mladić

Komentari

komentara


Više o