Proglašeni pobjednici projekta UNIverzI-JA-DA

array(1) { [0]=> int(2249) }

Danas su u organizaciji Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), proglašeni pobjednici projekta UNIverzI-JA-DA koji će svojim projektima rješenjima pridonijeti organizaciji tijekom održavanja Europskih sveučilišnih igara Zagreb-Rijeka 2016.

U suradnji s Ministarstvom turizma, Gradom Zagrebom i Udrugom Europske sveučilišne igre, HAMAG-BICRO na ovaj način nastoji pružiti priliku studentima da se na stvarnim zadacima i uz podršku mentora educiraju i upoznaju s poduzetništvom te realiziraju svoju inovativnu ideju. Projektom UNIverzI-JA-DA tražila su se četiri pobjednička projekta iz tri kategorije: Mobilna aplikacija,Turistička promocija hrvatske kulture i sporta te Urbani Zagreb koji su se ocjenjivali prema kriterijima inovativnosti, izvedivosti, iskustva i kvalificiranosti tima, dodane vrijednosti i financijskih resursa.

Prvo mjesto u kategoriji Mobilna aplikacija podijelili su timovi Infinium i Hrkify koji će na inovativan i zanimljiv način omogućiti lakšu povezanost i umreženost gotovo šest tisuća studenata za vrijeme trajanja Sveučilišnih igara. Potporu za izvedbu rješenja omogućile su im Europske sveučilišne igre Zagreb-Rijeka 2016 u iznosu od 15.000 kuna. Tim LIGO i Limitless svojim će projektima pridonijeti turističkoj promociji hrvatske kulture i sporta uz pomoć 200.000 kuna koje im je omogućilo Ministarstvo turizma za izvedbu rješenja. Isto tako, Grad Zagreb je osigurao 70.000 kuna za izvedbu rješenja Udruge studenata Grada Zagreba u kategoriji Urbani Zagreb. Za sve finaliste, HAMAG-BICRO je osigurao potporu ukupne vrijednosti 80.000 kuna koja im je omogućila prvotnu razradu poduzetničkih ideja.

‘Iznimno smo zadovoljni predstavljenim projektima. Studenti su pokazali zavidno znanje, kreativnost i poduzetnički duh u osmišljavanju projekta koji predstavljaju odgovore na postavljenje izazove Europskih sveučilišnih igara. Obzirom na postignuti uspjeh projekta Univerzijada, HAMAG-BICRO će nastaviti s ovakvim natječajima te putem mreže MSPI nastaviti nuditi poduzetnicima platformu za interakciju sa studentima.’ – izjavila je Ivana Žorž, ravnateljica sektora za razvoj i podršku korisnicima u HAMAG-BICRO-u.

 

Tekst i fotografije: Hamag Bicro

Komentari

komentara