Prodana kultna fonoteka Radija 101

array(2) { [0]=> int(62) [1]=> int(64) }

Foto: wikipedia.org

Sretnik koji je otkupio ovo maleno bogatstvo jest second hand trgovina pločama i CD-ima Free Bird. Prema njihovim riječima, u izboru zaista ima svega i svačega, a na njihovoj web stranici istaknute su i cijene te tvrde da će biti poprilično niske jer još neće stići uvesti sve naslove u svoj katalog. U ovoj ponudi će svatko naći nešto za sebe, a vjerujemo da će i kolekcionari biti izuzetno zadovoljni. Free Bird će vjerojatno ostvariti veliki profit prodajom ovih CD-a i LP ploča, a Radio 101 bi mogao doživjeti gubitak slušatelja jer će vjerojatno biti primoran vrtiti playliste od 1000 glazbenih brojeva.

Foto: zpress.hr

Naravno, u današnje doba elektronike i jeftinih stream servisa, ovoliki broj ploča i  CD-a samo zauzima prostor, ali također doprinosi različitosti među svim mainstream radijskim stanicama. Nažalost, zbog ovog poslovnog poteza Radio 101 morat će puštati sto puta prežvakane instant hitove kao i svi ostali. Radio 101 oduvijek je bio kultna postaja zbog svoje različitosti u emisijama, glazbenom odabiru i informativnom dijelu programa, a pogotovo se izdvajao svojim zanimljivim DJ-ima koji su približavali individualistički pristup glazbi svojim slušateljima.Zbog činjenice da je ta kultna fonoteka rasprodana ne znamo što sada očekivati od ove radijske stanice.

Ova rasporodaja nekima če donijeti dobit, nekima gubitak, ali najvažnije je da se u radijskom eteru i dalje zadrži dobra glazba i zanimljiv program te da slušatelji ostanu zadovoljni, a ne da se gube u moru radijskih valova koji svi sliče na onog prethodnog.

Tekst: Dolores Barešić

Komentari

komentaraViše o