Prijavi se na “On the record” – međunarodni festival kratkih medijskih formi

Međunarodni festival kratkih radijskih i televizijskih formi i tiskanih/on line istraživačkih tekstova studenata novinarstva pod nazivom „On the Record“ održava se po četvrti put od 26. do 28. svibnja 2016. godine u Novom Sadu. Festival organizira Odsjek za medijske studije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu s ciljem promoviranja unapređenja kvalitetnog praktičnog rada sa studentima na fakultetima novinarstva, razmjene iskustava i razvijanja interkulturnog dijaloga u regiji.
Na festivalu su zastupljene sljedeće kategorije:
а) TELEVIZIJSKE FORME do 10 minuta
b) RADIJSKE FORME do 10 minuta
c) ISTRAŽIVAČKI TEKSTOVI namijenjeni objavljivanju/objavljeni u TISKANIM ili
ON LINE MEDIJIMA
Međunarodni stručni žiri samostalno odlučuje i dodjeljuje nagrade festivala, a čine ga troje eminentnih novinara iz regije. U svim kategorijama natjecateljskog programa festivala dodjeljuju se prva, druga i treća nagrada te nagrada publike.
SUDIONICI FESTIVALA I PRIJAVLJIVANJE ZA FESTIVAL
Svaka obrazovna institucija može konkurirati u natjecateljskom programu sa više studentskih radova, ali studenti samostalno samo sa jednim radom u jednoj od navedenih natjecateljskih kategorija.
Prijave za sudjelovanje na festivalu podnose se najkasnije do 1. svibnja 2016. godine. 

Popunjen prijavni formular poslati elektronskim putem na e-mail adresu on.the.record021@gmail.com. Radovi se također šalju elektronskim putem preko odabranog file hosting servisa (Dropbox i sl.).
Prijavu mogu poslati studenti/autori, mentori i visokoškolske ustanove, a prijavljeni radovi za festival produkcijski ne mogu biti stariji od dvije godine.
Organizator ima pravo javno prezentirati sve prispjele radove prema svojim potrebama, što je definirano i prijavom za sudjelovanje na festival koju popunjava svaki od sudionika. Za sudjelovanje na festivalu organizator sudionicima ne naplaćuje kotizaciju.
Organizator zadržava pravo korištenja festivalskih radova i njihovih dijelova u svrhu promocije i prezentacije festivala. Po završetku festivala, nagrađeni radovi mogu biti objavljeni u nekoj od medijskih kuća s kojima  festival postigne dogovor o emitiranju i na multimedijalnom portalu Univerzitetski odjek. Ukoliko rad sudionika festivala bude nagrađen, autor se prijavom na festival obvezuje da prisustvuje svečanom uručenju nagrada. Ukoliko je autor nagrađenog priloga spriječen doći na svečanu dodjelu nagrada, dužan je na vrijeme o tome obavijestiti organizatora festivala. 

Troškove smještaja sudionika tijekom festivala snosi organizator.
Opširnije o prethodnom izdanju festivala na portalu Univerzitetski odjek i Facebook profilu:
http://www.univerzitetskiodjek.com/on-the-record/festival
https://www.facebook.com/pages/On-the-Record/

Komentari

komentara