Pridružite se Međunarodnom danu darivanja knjiga!

array(2) { [0]=> int(62) [1]=> int(64) }

Međunarodni dan darivanja knjiga u Hrvatskoj će se obilježiti darivanjem slikovnica i knjiga za mladež!

Na spomen 14. veljače, većini je ljudi automatska asocijacija Valentinovo, Dan zaljubljenih. Jeste li znali da se istoga dana obilježava Međunarodni dan darivanja knjiga?

U okviru prve nacionalne kampanje za poticanje čitanja djeci od najranije dobi “Čitaj mi!”, u Hrvatskoj će se po prvi puta obilježiti taj dan. Na svojim će odjelima slikovnice i knjige za djecu i mladež prikupljati knjižnice diljem Hrvatske. Kako bi se prikupilo što više slikovnica, akcija će trajati 2-3 tjedna. Prikupljene knjige potom će se darivati dječjim domovima, vrtićima te dječjim odjelima lokalnih bolnica.

Volonterski je to projekt kojim se društvo želi senzibilizirati na važnost čitanja djeci i kojom se kod djece želi probuditi ljubav prema čitanju, ali i darivanju.

Akciji će se pridružiti i knjižare Profil Mozaik, u čijim će knjižarama u Zagrebu, Zadru, Splitu, Rijeci i Bjelovaru, knjižničari čitati slikovnice. Građani koji možda kod kuće nemaju slikovnica ili knjiga za djecu i mladež koje bi poklonili, a žele se uključiti u akciju, moći će to učiniti tako da kupe slikovnicu u Profil Mozaik knjižarama i stave je na predviđeno mjesto za potrebe akcije darivanja. Čitanje u Profil Mozaik knjižari odvijat će se u petak 14.2. u 11 h u Bogovićevoj 7 u Zagrebu.

Detaljniji raspored akcije darivanja knjiga možete provjeriti na www.citajmi.info/dogadanja/.

Komentari

komentaraViše o